Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actualiteiten / Persberichten / Mei 2013 / Nu ook scooterstalling op Arnhem Centraal

Nu ook scooterstalling op Arnhem Centraal

Aan de Sonsbeekzijde van station Arnhem Centraal is 29 mei 2013 een stalling voor 18 scooters in gebruik genomen. Wethouder Gerrie Elfrink parkeerde hier de eerste scooter.

Laadpaal e-scooters

Zijn collega, wethouder Margreet van Gastel, demonstreerde de laadpaal voor elektrische scooters. De laadpaal is één van de vier openbare laadpalen in Arnhem. De andere laadpunten in Arnhem staan bij de gratis bewaakte fietsenstallingen van:

  • winkelcentrum Kronenburg
  • winkelcentrum Presikhaaf
  • Gele Rijdersplein

Nieuwe scooterstalling

De nieuwe scooterstalling vindt u tegenover de ingang van het station, naast de fietsenstalling aan de Amsterdamseweg. Er is plaats voor 18 scooters.  De stationsomgeving Sonsbeekzijde krijgt steeds meer vorm. Naast de nieuwe entree, passerelle, fietsenstalling en wifi-tuin, is er nu ook een nieuwe stalling voor scooters.

Subsidie e-scooter

De gemeente Arnhem wil het gebruik van elektrische scooters stimuleren. Dat doet de gemeente samen met de gemeente Nijmegen en de Stadsregio met een subsidieregeling voor aanschaf van een elektrische scooter en de sloop van oude brommers. De regeling is bedoeld voor particulieren én het bedrijfsleven en komt voort uit de wens om de luchtkwaliteit in Arnhem te verbeteren en de overlast door brommerlawaai te verminderen.


Zoeken