Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Wandeling - Freedom trail route

De Freedom Trail is een wandelroute door Arnhem langs een groot aantal locaties die in de jaren '40 - '45 een belangrijke rol speelden, zoals de Slag om Arnhem, het verzet, de jodenvervolging en de evacuatie van Arnhemse inwoners.

In het kader van de herdenking van 60 jaar vrijheid kunt u in Arnhem de Freedom Trail lopen. De Freedom Trail is een wandelroute door de stad langs een groot aantal locaties die in de jaren '40 - '45 een belangrijke rol speelden. Niet alleen worden de locaties van de Slag om Arnhem aangedaan, maar ook locaties die een rol speelden bij bijvoorbeeld het verzet, de jodenvervolging en de evacuatie van Arnhemse inwoners zijn in de route opgenomen.
De Freedom Trail-route (pdf 3,56MB) is met trottoirtegels gemarkeerd. Bij elke speciale locatie ligt een tegel met Pegasus-symbool. Deze tegels liggen bij 35 locaties: vanaf het station, via de Utrechtseweg en Lombok naar de Koepelgevangenis en via Onderlangs, Rijnkade naar de John Frostbrug en vervolgens via locaties in het centrum terug naar het station.

 


Zoeken