Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Wegwerkzaamheden

De gemeente Arnhem werkt aan het beheer en onderhoud van wegen en fietspaden. Jaarlijks worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd, meestal gaat het dan om asfalteren.

De gemeente Arnhem streeft naar een goede verkeersdoorstroming in de stad. Dat doen we door wegwerkzaamheden - ook regionaal - op elkaar af te stemmen en weggebruikers tijdig te informeren.

Kaart met wegwerkzaamheden 

afbeelding van kaart

Op Slim op weg vindt u een actueel overzicht van de wegwerkzaamheden op snelwegen, provinciale wegen en doorgaande, gemeentelijke wegen in de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Ingeplande werkzaamheden 

  • Noodreparatie Moerriool

In week 28 (maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli) start aannemer SMG uit Duitsland met de herstelwerkzaamheden. Deze duren tot en met 14 augustus. Het verkeer zal vrijwel niets merken van de werkzaamheden. Lees verder.

 

  • Werk aan de Nelson Mandelabrug

Van 20 juli tot en met 28 augustus wordt er gewerkt aan de Nelson Mandelabrug. Er wordt onderhoud en reparaties gepleegd aan de beton- en geleidecontructies, brugleuningen en hekwerken. Daarnaast moeten de rubbers in de voegen worden vervangen en krijgt de busbaan een nieuwe asfaltlaag. Lees verder.

 

  • Veilige oversteek naar Centraal Station

De fiets- en wandelpaden op het Willemsplein, Nieuwe Plein en Stationsplein worden heringericht. Lees verder

 

  • Meer parkeerplaatsen voor carpoolplaats Arnhem-Noord A12

Op de carpoolplaats Arnhem-Noord A12 (ook wel Waterberg genoemd) zijn we 13 juni gestart met het opknappen van het terrein. De werkzaamheden duren tot en met 11 juli. Er komen meer parkeerplaatsen en het terrein wordt netter en overzichtelijker gemaakt. De eilandjes worden weggehaald en er komt  één centrale eiland in het midden van het terrein. Daar komen meerdere zitbanken te staan en er is plaats voor een koffiekar. De fietsenstalling wordt verplaatst en in de nieuwe berging komen oplaadpunten voor e-bikes. Tijdens de werkzaamheden kunt u gebruik blijven maken van het parkeerterrein. 

 

  • Rosendaalseweg tijdelijk afgesloten door wegonderhoud

Van 6 juli tot en met 16 augustus wordt er gewerkt aan de Rosendaalseweg. Het weggedeelte vanaf de Karthuizerstraat tot en met de Van Maerlantstraat (stad uit) wordt vernieuwd en daardoor tijdelijk afgesloten. Lees verder.

 

  • Hommelstraat afgesloten voor aanleg nieuwe drinkwatervoorziening

Tot 17 juli is de Hommelstraat en het kruispunt met de Sonsbeeksingel en de Hommelseweg afgesloten voor het verkeer. Ook het gedeelte tussen de Jufferstraat en Oude Klarendalseweg is gestremd. Lees verder.

 

Zoeken