Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Afval

Gemeente Arnhem vindt het erg belangrijk dat het afval zo veel mogelijk wordt gescheiden en hergebruikt. Het hergebruik van materialen scheelt vervuiling van het milieu, grondstoffen en energie.
Uw medewerking aan de afvalverwerking is daarbij heel belangrijk. Daarom vindt u hier informatie over de dagen waarop het vuilnis wordt opgehaald, de afvalpas en de containers voor glas, papier en karton en textiel bij u in de buurt.

Inzameling oud papier

U was gewend om oud papier en karton iedere maand aan de straat aan te bieden.Als u in een woning met tuin woont, kan dat nog steeds. Deze minicontainers worden geleegd door de verenigingen. De inzameldagen kunt u vinden in de afvalwijzer. Als u in een hoogbouwwoning woont en geen minicontainer heeft, veranderd er meer: u moet het papier en karton in de ondergrondse containers doen. Deze worden geleegd door SITA. In februari worden de laatste ondergrondse containers voor papier en karton geplaatst. Dan staan er in heel Arnhem voldoende ondergrondse containers voor papier en karton. De afvalwijzer is hier al op aangepast: bij hoogbouwwoningen staat geen inzameldag voor oud papier en karton meer vermeld. Vanaf 1 april 2014 kan het oud papier en karton alleen nog maar aangeboden worden via de minicontainer of de ondergrondse containers. Lees verder 

Afvalwijzer

Wanneer komt de SITA mijn afvalbak legen? En wat zijn de ophaaldagen voor het plastic en het papier en karton in mijn straat? Het antwoord vindt u in de digitale afvalwijzer. Wanneer u op de onderstaande banner klikt en u uw postcode en huisnummer intypt, krijgt u uw persoonlijke afvalwijzer.

Afvalbrengstations

Bijna al uw afval kunt u aanbieden bij de twee afvalbrengstations van Arnhem. De afvalbrengstations zijn gelegen aan:

  • Beijerinckweg 9 a
  • De Overmaat 17

Het aantal keren dat u, als inwoner van Arnhem, gratis gebruik kunt maken van de afvalbrengstations is 6 keer per jaar.

Afvalpas

Om uw afval bij de afvalbrengstations aan te kunnen bieden heeft u een afvalpas nodig. 

Afvalpas kwijt?

Woont u in een van de startwijken Omgekeerd Inzamelen (De Laar West, Over het Lange Water of Malburgen Noord-Oost) dan heeft u een nieuwe afvalpas (met chip) ontvangen. Als u deze kwijt bent moet u € 10,- betalen voor een nieuwe pas.

Bent u inwoner van de overige wijken, dan heeft u nog de oude afvalpas (met magneetstrip). Bij verlies van deze afvalpas, ontvangt u eenmalig gratis de nieuwe afvalpas (met chip). Raakt u vervolgens deze nieuwe afvalpas kwijt, dan betaalt u € 10,- voor een nieuwe pas.

Meer informatie over aanvragen nieuwe afvalpas.

Afvalcontainers bij u in de buurt

Zie de plattegrond voor alle afvalcontainers voor restafval, glas, papier en textiel in Arnhem.

 

Grof vuil melden?

Plastic hero afvalzakken

Kijk ook eens bij:


Zoeken