Stemmen vanuit het buitenland

Stem per brief als u tijdelijk in het buitenland bent tijdens de verkiezingen. Of registreer u blijvend als kiezer als u in het buitenland woont.

U bent tijdelijk in het buitenland

Bent u tijdelijk in het buitenland tijdens de Tweede Kamerverkiezing van 22 november 2023? En staat u wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? 

Dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • Machtig een familielid of kennis in Nederland om te stemmen voor u. Gebruik hiervoor het machtigingsformulier (pdf, 441kB). De persoon die namens u stemt moet op hetzelfde moment zijn of haar stem uitbrengen. U kunt het formulier per mail sturen naar verkiezingen@arnhem.nl. Versturen per post mag ook. Stuur het dan naar gemeente Arnhem, Bureau Verkiezingen, Antwoordnummer 5000, 6800 WC Arnhem. Het formulier mag ook afgegeven worden bij de receptie van het stadhuis. Vermeld er dan bij dat het gericht is aan Bureau Verkiezingen. 
  • Stemmen per brief: dit regelt u via de gemeente Den Haag. U hoeft niets door te geven aan de gemeente Arnhem.

Uw aanvraag van een briefstembewijs moet uiterlijk 11 oktober 2023 om 23.59 uur (Nederlandse tijd) binnen zijn bij de gemeente Den Haag.

U woont in het buitenland

Woont u niet in Nederland en wilt u vanuit het buitenland stemmen? Registreer u dan als kiezer buiten Nederland. U hoeft dit maar 1 keer te doen. U regelt het bij de gemeente Den Haag.

Met deze blijvende registratie kunt u stemmen tijdens Tweede Kamerverkiezingen, Europese Parlementsverkiezingen en raadgevende referenda. De documenten die nodig zijn om te kunnen stemmen worden dan bij iedere verkiezing automatisch naar uw woon- of correspondentieadres in het buitenland gestuurd.