Cursus Politiek Actief

Bent u geïnteresseerd in politiek en wilt u actief meedenken? Dan is de gratis cursus Politiek Actief een manier om te kijken welke rol er bij u past. Met deze cursus wil de raad inwoners van Arnhem enthousiast maken om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij of als raadslid.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale politiek. Ook voor deze Arnhemmers is de cursus geschikt.

Programma en datums bijeenkomsten

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten met allemaal een ander thema. Naast theorie zijn er ook praktische opdrachten. Zo is er een training in debatteren en gaat u speeddaten met raadsleden. 

  • Dinsdag 19 september (introductie en algemene staatsinrichting)
  • Dinsdag 26 september (de gemeente)
  • Dinsdag 3 oktober (de gemeenteraad, inclusief speeddaten)
  • Dinsdag 10 oktober (debattraining)
  • Woensdag 25 oktober (gezamenlijke maaltijd + bezoek raadsvergadering)

De bijeenkomsten beginnen om 19.15 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur. Ze vinden plaats in het stadhuis.

Gratis deelnemen

Inwoners van Arnhem kunnen gratis aan de cursus deelnemen. U moet natuurlijk wel geïnteresseerd zijn in de lokale politiek. Of u daarin uiteindelijk ook actief wordt, is natuurlijk helemaal aan u.

Aanmelden

Wilt u deelnemen of meer informatie? Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens naar raad@arnhem.nl of neem contact op via telefoonnummer 026-3773851. 

Er is plek voor 30 deelnemers