Adviseur Onderwijshuisvesting

Ben jij een adviseur die van nature een verbinder is met passie voor bouwkundige projecten? En wil je een bijdrage leveren aan het integraal onderwijshuisvestingsplan van de gemeente Arnhem? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dankzij een intensieve samenwerking tussen de afdeling strategie beleid en regie (SBR), de Arnhemse schoolbesturen en Vastgoedmanagement heeft onderwijshuisvesting de afgelopen jaren vorm gekregen. Samen hebben wij een integraal huisvestingsplan gemaakt en vastgesteld. Een prachtig en uniek resultaat! Het plan betekent dat voortaan huisvesting voor scholen altijd integraal wordt bekeken. Om de ingezette koers vast te houden, is continuering van de intensieve samenwerking essentieel. Als adviseur onderwijshuisvesting vervul jij hierin een belangrijke rol.

Het cluster Strategie Beleid & Regie

Je gaat werken bij het cluster Strategie, Beleid en Regie (SBR), afdeling Sociaal en Economisch Domein. Het cluster werkt programmatisch: al het werk heeft een plek binnen één van de programma’s. Iedere adviseur draagt bij aan een of meer programma-doelen en wordt inhoudelijk aangestuurd door een of meer programmamanagers.

Wat ga je doen? 

Als adviseur onderwijshuisvesting fungeer jij als intermediair tussen de schoolbesturen en de gemeente. Anders dan het woord onderwijshuisvesting doet vermoeden, stapel jij niet de ene bouwsteen op de andere, maar ben jij de adviseur en projectleider. Jij bent dus niet ‘van de stenen’ maar van de ‘inhoud’ en richt je op de inhoudelijke aspecten en het samenspel voorafgaande aan de realisatie van (ver)bouw van onderwijshuisvesting. Je bent (plan)procesbegeleider van een of meerdere (ver)nieuwbouwprojecten uit het uitvoeringsplan van het integraal huisvestingsplan en zorgt dat de gemeente goed aangesloten blijft bij de bouwprojecten zowel inhoudelijk, financieel en ook communicatief. Om dit te realiseren werk je nauw samen met de strategisch adviseur op onderwijs, programmamanager, de wethouder onderwijs en jouw collega's van onder andere openbare ruimte en mobiliteit. Maar natuurlijk ook en vooral met de scholen en schoolbesturen en andere relevante partners in de stad.

Je belangrijkste taken

 • het samenbrengen van de verschillende belangen van de diverse partijen betrokken bij onderwijshuisvesting zoals schoolbesturen, organisaties van kinderopvang, verenigingen en de teams leefomgeving
 • continue afweging maken tussen nut en noodzaak en beschikbaar budget zodat een portefeuille onderwijshuisvesting ontstaat dat aansluit bij de vraag, flexibel inzetbaar is en duurzaam is te exploiteren (voor zowel schoolbesturen als partners waaronder de gemeente)
 • je bent projectleider van grotere trajecten waar meerdere schoolbesturen en/of andere partijen bij betrokken zijn

Kortom:

 • jij ziet ontwikkelingen die je vertaalt naar onderwijshuisvesting,
 • je kunt de som berekenen tussen nut en noodzaak en beschikbaar budget
 • je kunt ‘lezen en schrijven’ met alle betrokken partners, intern en extern
 • je houdt alle partijen ‘bij de les’ om de continuering van de intensieve samenwerking te waarborgen

Wie zoeken wij?

Als adviseur onderwijshuisvesting heb jij affiniteit voor (onderwijs)vastgoed. Jij kan projectmatig werken en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden. Je vindt het belangrijk om resultaat te boeken en bent in staat om te sturen op proces en inhoud. Werken voor de gemeente Arnhem betekent werken vanuit het integraal huisvestingsplan. Wij zoeken hierom een echte verbinder die zorgt voor een goede onderlinge samenwerking, oog heeft voor de verschillende belangen en investeert in een goede relatie met de partners. Daarnaast ben jij analytisch erg sterk en heb je affiniteit met financiële vraagstukken. Tot slot sta jij stevig in je schoenen, ben jij oplossingsgericht en ben jij sparringpartner voor betrokken partijen.

Wat bieden wij je?

 • Een salaris van maximaal € 5067, - bruto per maand (Max. schaal 11) o.b.v. 36 uur
 • Een cursus gericht op onderwijshuisvesting (indien dit van toepassing is)
 • Door het nieuwe werken is er aandacht voor de werk-privé balans
 • Persoonlijke ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen de Gemeente Arnhem
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met vrij te besteden budget. Zo krijg je budget dat je kunt besteden aan reiskosten, een fiets- of een fitnessabonnement en kun jij je vakantiegeld opnemen in elke gewenste maand of juist opsparen tot het einde van het jaar

Solliciteren

Heb je belangstelling, reageer dan voor donderdag 30 januari 2020 online via de sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 6.

Solliciteren

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Bas van Loef, adviseur onderwijshuisvesting,  via telefoonnummer 026 377 2466.

Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Vera Enklaar, recruiter, via telefoonnummer 026 377 1541.