Stagiair(e) Aanvullend Inkomen / Minima Werk & Inkomen

Ben je een dienstverlener die kan aanpakken en ben je in staat om telefonisch de juiste vragen richting de inwoner te stellen om tot een inhoudelijk onderbouwd besluit te komen? Wil je daarnaast een bijdrage leveren aan onze missie om - samen met onze partners in de stad - zoveel mogelijk Arnhemmers die nu aan de kant staan richting betaald werk te helpen en daarmee bij te dragen aan het bestrijden van armoede in onze stad en het dichterbij brengen van een inclusieve samenleving? Dan is gemeente Arnhem op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als hbo stagiair(e) aanvullend inkomen/ minima werk je 10 maanden mee met meerdere disciplines samen in 1 of meerdere gebiedsteams. Vanuit jouw specialisme kijk en signaleer je zoveel mogelijk integraal wat er nodig is voor de inwoner vanuit de context van Inkomen, Armoede en Participatie. Samen met de generalistische inkomensconsulenten W&I (uitvoerend op de Participatiewet), medewerkers W&I maar ook de samenwerkingspartners rondom Armoede & Schulden, zoals Sociale Wijkteams, kijk je wat er nodig is voor de inwoner en zet je jouw expertise hierop in. Je verstrekt informatie, advies en denkt pro-actief mee.

De stage is voor 32 - 36 uur per week. Tijdens je stage krijg je voldoende mogelijkheid om met je schoolopdrachten bezig te zijn, en ook de koppeling tussen het onderwijs en de praktijk is aanwezig. Er zal een vaste stagebegeleider zijn, waarmee je regelmatig, onder het genot van een lekkere kop koffie, je opdrachten en werkzaamheden zult bespreken. We hebben de voorkeur voor een student van de opleiding hbo Sociaal Juridische Dienstverlening. 

Wat bieden wij je 

  • Een maandelijkse stagevergoeding
  • Een kritische open en opbouwende cultuur
  • Een leerzame en interessante ervaring en daarmee een waardevolle aanvulling op je CV
  • De stageopdracht wordt uiteraard in onderling overleg met jou aangescherpt
  • Ruimte om initiatieven te nemen
  • Tijd om te ontwikkelen, workshops te volgen en ervaring op te doen
  • Begeleiding door een ervaren medewerker
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan het Jong Arnhem netwerk van de gemeente Arnhem.

Wat neem je mee?

Je bent zorgvuldig, flexibel, in staat tot zelfreflectie en kunt zelfstandig werken.

Solliciteren

Heb je belangstelling? Reageer voor 31 januari 2020 dan online via de sollicitatiebutton.

Solliciteren

Contactinformatie

Voor inhoudelijke vragen op het gebied van stages kun je contact opnemen met de stagecoördinator, dit doe je door te mailen naar stage@arnhem.nl