Opname levenloos geboren kinderen in de basisregistratie

Vanaf 3 februari 2019 kunt u uw levenloos geboren kind laten opnemen in de Basisregistratie Personen van de gemeente Arnhem. Als uw kind geboren is maar overleden voor de geboorteaangifte, kan dit ook.

Wilt u uw levenloos geboren kind laten opnemen in de Basisregistratie Personen van de gemeente Arnhem, neem dan contact met ons op. Dan helpen wij u verder.

Goed om te weten

• U bent de ouder van het kind en woont in de gemeente Arnhem.
  • U doet persoonlijk aangifte.
  • Bij de geboorte woonde u in Nederland.
  • U heeft een akte van geboorte van uw zoon of dochter. Als die niet is opgemaakt, kunt u hier alsnog een aanvraag voor doen. Uw kind moet dan wel in Arnhem zijn geboren.

Geen akte in het verleden opgemaakt

Als er bij de geboorte geen akte is opgemaakt, moet eerst een akte van geboorte (levenloos) opgemaakt worden. Vul (beide ouders) hiervoor het contactformulier in en voeg de volgende bijlagen bij:

• Bewijsstukken van de geboorte (verklaring verloskundige of ziekenhuis).
  • Kopie van uw legitimatiebewijzen
  • Uw telefoonnummer

Na beoordeling van uw verzoek nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak te maken.