Trouwen in tijden van corona

Vanwege het coronavirus kan uw bruiloft er anders uitzien dan verwacht. Lees hier meer over de maatregelen die op dit moment gelden tijdens uw bruiloft.

Houd er rekening mee dat op de dag van de huwelijksvoltrekking andere regels kunnen gelden. Bekijk de meest actuele regels en maatregelen op de website van Rijksoverheid

Coronamaatregelen bij huwelijken

Op een bruiloft moeten alle gasten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Ook moeten gasten een vaste zitplaats hebben. Heeft uw gast last van klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn of hoesten? Dan moet hij of zij thuisblijven. Dit geldt ook voor gasten met huisgenoten met klachten.

Verder gelden de volgende maatregelen: 

  • Mensen die bijeenkomen voor een huwelijksvoltrekking bij de burgerlijke stand, zijn uitgezonderd van de regel dat een gezelschap uit maximaal 2 personen mag bestaan. De plechtigheid is alleen voor genodigden. De uitnodiging is de reservering.
  • Voor deze bijeenkomst geldt het maximum aantal personen van 30 personen mits 1,5 meter afstand tussen personen kan worden gewaarborgd. Dit is inclusief kinderen en inclusief personeel. Als u op een externe locatie trouwt, neem dan vooraf contact met de locatie op. 
  • Buiten is het niet toegestaan om bij elkaar te zijn in groepen van meer dan 2 personen of 1 huishouden. De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking zelf en niet voor een (spontane) samenkomst na afloop.
  • Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.
  • Voor de receptie of feestelijkheden na afloop van de huwelijksvoltrekking bij een eet- en drinkgelegenheid gelden de regels voor de horeca. Op dit moment is de horeca gesloten.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen en huwelijken op de website van Rijksoverheid.