Trouwen in tijden van corona

Door corona kan uw bruiloft er anders uitzien dan verwacht. Lees meer over de maatregelen die op dit moment gelden tijdens uw bruiloft.

Houd er rekening mee dat op de dag van de huwelijksvoltrekking andere regels kunnen gelden. Bekijk de meest actuele regels en maatregelen op de website van Rijksoverheid

Coronamaatregelen bij huwelijken

Op een bruiloft moeten alle gasten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Ook moeten gasten een vaste zitplaats hebben. Heeft uw gast last van klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn of hoesten? Dan moet hij of zij thuisblijven. Dit geldt ook voor gasten met huisgenoten met klachten.

Verder gelden de volgende maatregelen: 

  • In het Stadhuis geldt een mondkapjesplicht. Bij binnenkomst dragen het bruidspaar en de genodigden een mondkapje. In de Trouwzaal en de Scheepenzaal mag deze af wanneer men zit.
  • De plechtigheid is alleen voor genodigden. De uitnodiging is de reservering.
  • Voor deze bijeenkomst geldt er geen maximum aantal personen, mits 1,5 meter afstand tussen personen kan worden gewaarborgd. Dit is inclusief kinderen en inclusief eigen personeel, zoals bijvoorbeeld de fotograaf. De trouwambtenaar valt niet onder deze personen. 
  • In de Trouwzaal en de Scheepenzaal in het Stadhuis is vanwege de 1,5 meter afstand helaas maar ruimte voor maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel.
  • Trouwt u op een externe locatie, neem dan zelf voorafgaand aan de bijeenkomst contact met de locatie op voor eventuele aanvullende regels en richtlijnen die op die locatie gelden. 
  • Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.
  • Voor de receptie of feestelijkheden na afloop van de huwelijksvoltrekking bij een eet- en drinkgelegenheid gelden de regels voor de horeca. 

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen en huwelijken op de website van Rijksoverheid.