Trouwen of geregistreerd partnerschap

Wilt u in Arnhem gaan trouwen of uw partnerschap registreren? Dan moet u dat samen persoonlijk bij ons melden (ondertrouw). Dit kan vanaf 1 jaar tot uiterlijk 4 weken van tevoren via een afspraak met een medewerker.

Voordat u een melding doet

  • Wonen u en uw partner niet in Nederland dan moet u de melding doen (ondertrouw) bij de gemeente Den Haag via www.denhaag.nl. Voorwaarde is wel dat één van u de Nederlandse nationaliteit heeft.  
  • Als u in het buitenland bent geboren, woonde of woont, neem dan eerst contact met ons op via telefoonnummer 0800-1809. Dan kunnen wij samen met u bepalen wat u mee moet nemen. Indien er aanvullende buitenlandse documenten van u nodig zijn, dan verzoeken wij u deze vooraf aan ons te overhandigen via een afspraak "buitenlandse documenten ten behoeve van huwelijk".
  • De wachttijd voor een gratis huwelijk of partnerschap is 5 tot 6 maanden.
  • U kunt nu al een datum en een locatie vastleggen voor uw trouwen of geregistreerd partnerschap via telefoonnummer 0800-1809. De Trouwkamer kunt u alleen reserveren bij de melding (ondertrouw) aan de balie.

Wat moet u meenemen?

  • De geldige legitimatiebewijzen van u beiden.
  • Een kopie van de geldige legitimatiebewijzen van de getuigen (minimaal 2 / maximaal 4 personen).
  • Staat u onder curatele wegens drank- of drugsmisbruik dan heeft u toestemming van de curator nodig. Staat u onder curatele vanwege uw lichamelijke- of geestelijke toestand, dan moet de kantonrechter toestemming geven. De toestemming die u nodig heeft, moet u voor de afspraak geregeld hebben.

Zorg dat u alles bij u heeft, anders kunnen wij uw melding (ondertrouw) niet behandelen.

Kosten

De kosten moet u voldoen bij de melding.

Afspraak maken

Getrouwd in het buitenland?

Kijk voor de juiste informatie bij registratie van buitenlands huwelijk.

Samen in gemeenschap van goederen of onder voorwaarden?

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap sluit kunt u kiezen of u dat in gemeenschap van goederen doet of onder voorwaarden. Als u geen keuze maakt, dan geldt automatisch een beperkte gemeenschap van goederen.

Meer informatie