Trouwen of geregistreerd partnerschap

Wilt u in Arnhem gaan trouwen of uw partnerschap registreren? Dan moet u dat samen persoonlijk bij ons melden (ondertrouw). Dit kan vanaf 1 jaar tot uiterlijk 4 weken van tevoren via een afspraak met een medewerker.

Voordat u een melding doet

  • Wonen u en uw partner niet in Nederland dan moet u de melding doen (ondertrouw) bij de gemeente Den Haag via www.denhaag.nl. Voorwaarde is wel dat 1 van u de Nederlandse nationaliteit heeft.  
  • Als u in het buitenland bent geboren, woonde of woont, neem dan eerst contact met ons op via telefoonnummer 0800-1809. Dan kunnen wij samen met u bepalen wat u mee moet nemen. Indien er aanvullende buitenlandse documenten van u nodig zijn, dan verzoeken wij u deze vooraf aan ons te overhandigen via een afspraak "buitenlandse documenten ten behoeve van huwelijk".
  • De wachttijd voor een gratis huwelijk of partnerschap is 5 tot 6 maanden.
  • U kunt nu al een datum en een locatie vastleggen voor uw trouwen of geregistreerd partnerschap via telefoonnummer 0800-1809. De Trouwkamer kunt u alleen reserveren bij de melding (ondertrouw) aan de balie.

Vanwege het coronavirus en ivm de grootte van de zaal mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn op de locaties in het Stadhuis. Dit is inclusief trouwambtenaar en getuigen. Lees meer over trouwen in tijden van corona.

Wat moet u meenemen?

  • De geldige legitimatiebewijzen van u beiden
  • Een kopie van de geldige legitimatiebewijzen van de getuigen (minimaal 2, maximaal 4)
  • Staat u onder curatele wegens drank- of drugsmisbruik dan heeft u toestemming van de curator nodig. Staat u onder curatele vanwege uw lichamelijke- of geestelijke toestand, dan moet de kantonrechter toestemming geven. De toestemming die u nodig heeft, moet u voor de afspraak geregeld hebben

Zorg dat u alles bij u heeft, anders kunnen wij uw melding (ondertrouw) niet behandelen.

Kosten

De kosten moet u voldoen bij de melding.

Afspraak maken

Getrouwd in het buitenland?

Kijk voor de juiste informatie bij registratie van buitenlands huwelijk.

Samen in gemeenschap van goederen of onder voorwaarden?

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap sluit kunt u kiezen of u dat in gemeenschap van goederen doet of onder voorwaarden. Als u geen keuze maakt, dan geldt automatisch een beperkte gemeenschap van goederen.

Meer informatie