Scheepenzaal in het Maarten van Rossumhuis

De Scheepenzaal is gevestigd in het Maarten van Rossumhuis, dat in 1830 in gebruik werd genomen als Stadhuis.

scheepenzaal

In 1898 is onder leiding van de Amsterdamse architect C. Muysken het pand in historische stijl hersteld. De zaal weerspiegelt nog steeds de grandeur van weleer en is bijzonder stijlvol door haar historische karakter. De originele hoge marmeren schouw en schilderijen zorgen voor een romantische omgeving.

Kenmerken

  • Aantal personen: maximaal 40 personen.
  • Bezichtiging en reserveren: dit kan op afspraak. Bel hiervoor naar onze klantenservice via telefoonnummer 0800 - 1809.

Verloop plechtigheid

Tenminste 10 minuten voor de afgesproken tijd arriveert u bij De Scheepenzaal. De plechtigheid zelf duurt maximaal 30 minuten, inclusief de toespraak. In totaal is er 3 kwartier voor u gereserveerd zodat er nog tijd overblijft voor felicitaties en het maken van foto's of video-opnamen in en rondom het Maarten van Rossumhuis.

Tijdens uw plechtigheid in de Scheepenzaal heeft u de mogelijkheid om muziek af te spelen.

U mag altijd een afspraak maken om de muziek van te voren te testen, zodat u er zeker van bent dat de muziek het ook doet tijdens de ceremonie. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met onze klantenservice via telefoonnummer 0800 - 1809.

Toegankelijkheid

De Scheepenzaal heeft bij binnenkomst een paar kleine trappen. Wij kunnen ervoor zorgen dat rolstoelgebruikers en bezoekers met kinderwagens goed naar binnen kunnen. Geef dit vooraf aan bij de ondertrouw of tijdens het voorgesprek met de trouwambtenaar.

Tijden en tarieven

Bekijk op welke tijden u kunt trouwen in de Scheepenzaal en wat trouwen in de Scheepenzaal kost

Parkeren

U kunt parkeren op de patio van het Stadhuis.