Aanvragen uitstel gemeentelijke belastingen ondernemers

Hier kunt u als ondernemer uitstel aanvragen voor de gemeentelijke belastingen i.v.m. de corona-crisis.

Aanvragen

Deze regeling geldt voor iedereen met een belastingaanslag en een KvK-nummer. De omvang van de onderneming doet daarbij niet ter zake. Uitstel gemeentelijke belastingen aanvragen kan via het online formulier. Hier heeft u DigiD voor nodig. Nog geen DigiD? U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.

Online uitstel gemeentelijke belastingen aanvragen

Wij adviseren u om het formulier zo snel mogelijk in te vullen en op te sturen naar de gemeente. Maar feitelijk kunt u tot 31 juli uitstel aanvragen.

Voor welke belastingen geldt dit uitstel precies?

Het geldt voor de belastingaanslag van 2020 en specifiek de OZB, de afvalstoffenheffing en de rioolheffing.

Meer informatie

Meer informatie over deze regeling leest u in het persbericht. Heeft u vragen? Stel ze digitaal via het contactformulier. Of bel naar de klantenservice van de gemeente 0800 - 1809. Houd daarbij wel rekening met langere wachttijden omdat de gemeente op dit moment veel gebeld wordt met vragen gerelateerd aan het coronavirus.