Dubbele afschrijving in 2022

Betaalt u gemeentelijke belastingen in termijnen? Dan worden in maart, april en mei mogelijk 2 verschillende bedragen afgeschreven.

We merken dat er vragen zijn over 2 bedragen die in maart 2022 automatisch zijn afgeschreven namens Gemeente Arnhem. We beantwoorden hieronder de meest gestelde vragen.

Waarom zijn er 2 bedragen afgeschreven? 

In september 2021 ontving u een eerste aanslag voor belastingen. Laat u deze aanslag automatisch afschrijven in 8 termijnen? Dan schrijven we de bedragen af in de maanden oktober 2021 tot en met mei 2022.

Op 28 februari 2022 ontving u een nieuwe aanslag. Als u deze belasting ook automatisch laat afschrijven, dan worden de bedragen van maart 2022 tot en met oktober 2022 van uw rekening afgeschreven. Hierdoor incasseren we in maart, april en mei 2 verschillende bedragen.

Hoe kan ik zien wat er afgeschreven wordt?

Bij de afschrijving wordt altijd het subjectnummer, aanslagnummer en de termijn vermeld. Bij de afschrijvingen staat ook een aanslagnummer aangegeven. Op de digitale belastingbalie kunt u terugvinden waar de aanslag over gaat. Ga hiervoor naar https://belastingen.arnhem.nl

Ik heb het bedrag terug laten storten. Wat nu?

Wanneer u de afschrijving 1 keer terug heeft geboekt, wordt het openstaande bedrag over de nog resterende termijnen verdeeld. Wanneer u 2 keer achter elkaar een incasso tegenboekt (storneert), dan wordt de machtiging ingetrokken. U kunt dan een nieuwe machtiging afgeven voor automatische incasso via https://belastingen.arnhem.nl. U vindt deze optie onder de tegel 'Betalen'.