Bewijs van in leven zijn (Attestatie de vita)

Een Bewijs van in leven zijn of een Attestatie de vita toont aan dat u in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven.

U krijgt dit uittreksel alleen bij de gemeente waar u bent ingeschreven. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen om zo'n bewijs vragen.

Bewijs van in leven zijn

Om een Bewijs van in leven zijn aan te vragen kunt u terecht bij de balie van Burgerzaken. Maak hiervoor eerst online een afspraak (kies: uittreksel of akte).

Afspraak maken

Meenemen naar de afspraak

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Als u een brief van uw pensioenfonds heeft waaruit blijkt dat u het Bewijs van leven moet kunnen overleggen, moet u deze brief meenemen.

Kosten

Een Bewijs van in leven zijn kost €11,80, tenzij u een brief van uw pensioenfonds kunt laten zien. Als hieruit blijkt dat u het Bewijs van in leven zijn moet kunnen overleggen dan is deze gratis.

Machtigen

Kunt u zelf niet persoonlijk langskomen? Dan kunt u voor het aanvragen van een Bewijs van in leven zijn iemand anders machtigen

Attestatie de vita

De Attestatie de vita is bedoeld voor gebruik door buitenlandse instanties. Om een Attestatie de vita aan te vragen kunt u terecht bij de balie van Burgerzaken. Maak hiervoor eerst online een afspraak (kies: uittreksel of akte). U kunt de aanvraag alleen zelf doen. Iemand anders kan de aanvraag niet voor u doen. Ook niet met een machtiging.

Afspraak maken

Meenemen naar de afspraak

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Als u een brief van uw pensioenfonds heeft waaruit blijkt dat u de Attestatie de vita moet kunnen overleggen, moet u deze brief meenemen.

Kosten

Een Attestatie de vita kost €16,60, tenzij u een brief van uw pensioenfonds kunt laten zien. Als hieruit blijkt dat u de Attestatie de vita moet kunnen overleggen is deze gratis.

Machtigen

U kunt de aanvraag alleen zelf doen. Iemand anders kan de aanvraag niet voor u doen. Ook niet met een machtiging.