Vermissing: heeft u een buitenlands rijbewijs of woont u niet in Nederland?

Heeft u een buitenlands rijbewijs verloren, of woont u niet in Nederland en uw Nederlandse rijbewijs is gestolen, dan moet u het volgende doen om weer een nieuw rijbewijs te krijgen.
 

U heeft een buitenlands rijbewijs

  • Woont u in Nederland en uw rijbewijs is van een EU/EVA land, Aruba of de voormalige Nederlandse Antillen, dan moet u een proces-verbaal op laten maken bij de politie. Ook moet u een verklaring van echtheid aanvragen bij de buitenlandse autoriteit die het rijbewijs heeft afgegeven. Het proces-verbaal en de verklaring van echtheid heeft u nodig voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs bij de gemeente.
  • Komt uw rijbewijs uit een ander land dan bovenstaand en u bent deze kwijtgeraakt of deze is gestolen, dan moet u opnieuw afrijden bij het CBR.

U woont niet in Nederland

  • Woont u in een EU/EVA land, en is uw Nederlandse rijbewijs gestolen, dan moet u in het land waar u woont een (nationaal) rijbewijs aanvragen.
  • Woont u buiten de EU/EVA en is uw Nederlandse rijbewijs gestolen of verloren, dan kunt u via de RDW een nieuw Nederlands rijbewijs aanvragen.

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie