Politiekeurmerk veilig wonen®

Laat u adviseren over het politiekeurmerk veilig wonen® (pkvw®). Met het certificaat Veilige daalt het risico dat er wordt ingebroken met 95%.

De gemeente Arnhem streeft naar de bouw van veilige wijken volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De wijk wordt veilig door het ontwerp. Zo is er aandacht voor overzichtelijke achterpaden (breed genoeg met voldoende verlichting en bij voorkeur doodlopend), of nog beter, helemaal geen achterpaden. Het is bewezen dat een inbreker niet graag een doodlopend pad in gaat omdat hij altijd een vluchtweg wil hebben. Doorgaans wordt er van uit gegaan dat er vanuit minimaal twee woningen zicht is op een parkeerplaats. De wijk wordt op meer dan 50 punten getoetst. De woning maakt daar slechts een klein deel van uit. De woning wordt inbraakwerend uitgevoerd met stevig hang- en sluitwerk.

PKVW-certificaat behalen?

Met dit certificaat krijgt u meestal 10 tot 25 % korting op uw inboedelverzekering. Huurt u uw huis? Overleg dan met uw verhuurder. Het certificaat is 10 jaar geldig. U komt in aanmerking voor het PKVW-Certificaat Beveiligde Woning als uw huis aan bepaalde eisen voldoet zoals:

  • Gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Het certificaat geeft aan dat uw woning voldoet aan de eisen van een goed beveiligd huis. Maar het is meer dan alleen hang- en sluitwerk. Het gaat ook om het juiste gebruik van de sloten, het gebruik van goede verlichting in en om uw huis..

Nieuwbouw

Natuurlijk is het PKVW-certificaat ook beschikbaar voor nieuwbouwwoningen. Kijk op de website www.politiekeurmerk.nl voor voorwaarden en advies voor nieuwbouwwoningen.

Kopen

U kunt het PKVW-certificaat niet zomaar kopen. Uw huis moet namelijk eerst voldoen aan actuele PKVW-eisen. Een PKVW-erkend bedrijf zorgt ervoor dat u uw certificaat krijgt. De kosten kunnen verschillen per bedrijf. Lees meer over het PKVW-certificaat op de website www.politiekeurmerk nl.