Waar vind ik informatie bij een crisis?

Hoe kom ik aan informatie in geval van een crisis of ramp?

Alarmering bij rampen of een crisis

Als de sirene meerdere malen achter elkaar te horen is, is er sprake van alarm. Er is dan beslist iets aan de hand. Het kan echter ook zijn dat u niet door de sirene maar op andere wijze wordt gewaarschuwd, bijvoorbeeld door een rondrijdende geluidswagen. Volg dan de instructies op van de aanwezige autoriteiten.

Een uitzondering vormt elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur. Op dat moment worden de sirenes in heel Nederland getest. Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is.

Informatie bij een ramp

Als zich een incident zoals een ramp of een crisis voordoet, kunt u op verschillende manieren meer informatie krijgen.

  • Radio Omroep Gelderland

Als de sirene gaat - maar ook bij een noodsituatie als de sirene niet is gegaan - krijgt Radio Omroep Gelderland de rol van officiële noodzender. De frequentie van Omroep Gelderland via de ether is FM 88,9 MHz

  • Website

Op www.arnhem.nl of www.crisis.nl leest u informatie over het incident en vindt u, indien van toepassing, instructies wat u moet doen. De website www.crisis.nl wordt ingezet bij een groot incident, ramp of een crisis.

  • Twitter

Via @crisisGM, @politieglm en @brandweerGM geeft de gemeente Arnhem tijdens een incident actuele informatie en instructies. De inhoud van de Twitterberichten staat op een later tijdstip ook op www.arnhem.nl of www.crisis.nl.

  • Telefoon

Tijdens een incident is telefoonnummer (026) - 377 54 60 actief als publieksinformatienummer.