Verloren of gevonden voorwerpen

Heeft u sleutels, tassen, of andere waardevolle spullen verloren of gevonden dan kunt u die zoeken of aangeven op www.ilost.co.

Iets verloren?

Bent u iets verloren? Op ilost.co zoekt u gemakkelijk het voorwerp dat u bent verloren.

Verloren voorwerpen zoeken

Staat uw voorwerp bij de zoekresultaten en heeft u vervolgens aangegeven dat u de eigenaar bent dan krijgt u binnen 24 uur een antwoord van de gemeente.

Staat het verloren voorwerp er niet bij? Kijk dan morgen nog eens of het er al tussen staat. Elke doordeweekse dag registreren wij nieuwe gevonden voorwerpen. Ook kunt u een iLost alert maken. Deze melding kunt u gebruiken als bewijs voor uw verzekering.

Bewaartermijnen

Voorwerpen die zijn ingeleverd bij de gemeente met een waarde tot € 450 worden drie maanden bewaard. Als het voorwerp meer dan € 450 waard is, wordt het 1 jaar bewaard.

Legitimatiebewijs verloren?

Bent u uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs kwijt, dan doet u aangifte van vermissing bij de balie van Burgerzaken. U kunt dat doen door een afspraak voor een nieuwe identiteitskaart te maken. Bent u het document in het buitenland kwijtgeraakt dan heeft u het aangiftebewijs uit dat buitenland nodig. U kunt hierna een nieuw document aanvragen.

Digitale aangifte vermissing legitimatiebewijs

U kunt de aangifte van vermissing ook digitaal doen. Dit kan alleen als u in Arnhem woont. Daarnaast heeft u het documentnummer nodig van uw verloren legitimatiebewijs. Weet u het documentnummer niet? U kunt inloggen op mijnoverheid.nl en uw registratie in de Basisregistratie Personen (BRP) opzoeken. 

Iets gevonden?

Heeft u iets gevonden, dan kunt u dit melden via de website van iLost. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar? Dan wordt het voorwerp uw eigendom.

Bewaren of afgeven?

Wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Lever het dan in bij de gemeente. U kunt gevonden voorwerpen afgeven bij de receptie in het Stadhuis (ma. 9.00u-20.00u en di. t/m. vr. 9.00u-17.00u). Een afspraak is niet nodig. Fietsen of andere grote voorwerpen kunt u bij 2Switch afgeven of door hen laten ophalen. Wilt u het voorwerp laten ophalen door 2Switch? Dat kan door 2Switch te bellen (0900 0205).

Gevonden legitimatiebewijzen

Gevonden paspoorten, ID-kaarten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten moet u altijd zo snel mogelijk inleveren bij de receptie in het Stadhuis (ma. 9.00u-20.00u en di. t/m. vr. 9.00u-17.00u). Deze documenten blijven eigendom van de staat, u mag deze dus niet thuis bewaren.

Buitenlands document of verblijfsvergunning

Verlies van deze documenten moeten bij de politie worden aangegeven. Met het proces verbaal kunt u bij de autoriteiten van wie u het document hebt ontvangen een nieuw document aanvragen.

Vermiste dieren

Op de website van Dierentehuis Arnhem en omstreken kunt u onder de knop "dier gevonden / dier kwijt" zien wat u moet doen bij vermissing van uw huisdier.

 

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie