Aanvraag parkeervergunning voor personen met een handicap

Vanaf dinsdag 1 maart 2022 voeren we het kentekenparkeren in. Dat betekent dat vanaf die datum alle parkeerders hun kenteken digitaal aan moeten melden via de parkeerautomaat, belparkeren of via de parkeervergunning.

Vanaf 1 april 2022 wordt de parkeercontrole door een speciale scanauto uitgevoerd. Door het digitaal aanmelden van een kenteken kan de scanauto controleren of er betaald is voor het parkeren. Of in uw geval, of u een geldige parkeervergunning heeft. 

Aanvragen parkeervergunning op kenteken

Bewoners en bezoekers van Arnhem die in het bezit zijn van een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK), kunnen gratis een parkeervergunning aanvragen. 

Met deze parkeervergunning kunt u in Arnhem gratis parkeren op alle parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Bij het parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen moet u nog steeds uw Europese gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar in het voertuig hebben liggen. Dit verandert niet. In de parkeergarages moet u wel betalen.

Bij het aanvragen van de parkeervergunning, geeft u uw kenteken door. Hierdoor wordt de vergunning gekoppeld aan uw kenteken. Bent u passagier, dan kunt u het kenteken zelf wijzigen in het digitale parkeerloket. Bij een parkeercontrole hoeft de scanauto alleen uw kenteken te scannen voor een controle. 

Aanvragen van de parkeervergunning voor personen met een handicap (in het bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart) en het wijzigen van het kenteken kan via de website arnhem.parkeer.nl.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 026-3775900 of stuur een e-mail naar parkeerservicearnhem@p1.nl. U vindt meer contactinformatie en de openingstijden op de website van P1.