GelrePas

Met de GelrePas kunt u gratis of met korting meedoen aan allerlei activiteiten.

Op de persoonsgebonden pas staat een tegoed (geld). Hoeveel dit is hangt af van uw leeftijd. Dit tegoed kunt u besteden aan sport, cultuur en andere activiteiten binnen het GelrePasprogramma. Ook kunt u met de GelrePas kortingen krijgen op activiteiten of u kunt soms zelfs gratis meedoen. Kijk voor actuele aanbiedingen op www.gelrepas.nl.

Voor wie is de GelrePas

  • Arnhemmers die een bijstandsuitkering van ons ontvangen. Als u een bijstandsuitkering ontvangt, dan hoeft u geen aanvraag te doen. U krijgt de GelrePas dan gratis thuisgestuurd.
  • Arnhemmers met een (ander) inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm, behalve studenten.
  • Gezinnen met kinderen van 0 tot en met 17 jaar met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Wanneer uw kind 18 jaar wordt, moet hij of zij zelf een GelrePas aanvragen.
  • Begeleiders van GelrePashouders.      

GelrePas aanvragen

Woont u in Arnhem en krijgt u geen uitkering van ons? Dan kunt u de pas online aanvragen op de website van de GelrePas.

Online aanvragen

Ook kunt u het aanvraagformulier GelrePas (pdf, 170 kB) downloaden, printen en invullen. U kunt het ingevulde aanvraagformulier opsturen naar:

Gemeente Arnhem, Cluster Werk & Inkomen
Antwoordnummer 3740
6800 XA Arnhem.

Woont u in de gemeente Duiven, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort of Zevenaar en ontvangt u geen uitkering van uw gemeente? Vraag de pas dan aan in de gemeente waar u woont.

Begeleiderspas

Bent u slecht ter been, durft u niet alleen over straat of zijn er andere redenen dat u begeleiding nodig heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor een begeleiderspas. Met deze pas kan iemand u begeleiden. Dat hoeft niet steeds dezelfde begeleider te zijn. De begeleider krijgt dezelfde kortingen als de pashouder.