TONK-regeling

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is gestopt vanaf 1 januari 2022. 

Noodmaatregel

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) was een noodmaatregel. Het was een tijdelijke aanvulling op de bestaande Bijzondere Bijstand. Het doel van TONK was dat u uw woonkosten kunt blijven betalen, ook als u opeens minder inkomen heeft door de coronacrisis. Het kabinet had TONK al gestopt op 1 oktober 2021. De gemeente Arnhem heeft toen besloten TONK te verlengen tot 1 januari 2022. Deze financiële ondersteuning is nu ook gestopt in Arnhem.

Andere ondersteuning

U kunt op verschillende manieren ondersteuning krijgen op het gebied van belastingen, werk, schulden of inkomen. Goed Geregeld Arnhem geeft gratis hulp en advies hierover. Kijk voor meer informatie op www.ggarnhem.nl

Bent u ondernemer en heeft u hulp nodig bij financiële vragen? U kunt bijvoorbeeld Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) bij ons aanvragen. Of kosteloos professionele hulp krijgen, zoals hulp bij geldzaken. U vindt meer informatie over de regelingen die er zijn voor ondernemers tijdens de coronacrisis op de pagina Loket Geldzaken en Ondernemers.