Weer aan het werk

Bent u op zoek naar werk? Kijk hoe u uw kansen kunt vergroten.

Uw regisseur kan u helpen

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, krijgt u ook een vast contactpersoon van Werk en Inkomen. Dit noemen we een regisseur. Met uw regisseur kunt u de mogelijkheden bespreken. Wilt u een afspraak met uw regisseur, bel dan naar 0800-1809.

Arnhem Werkt app

Met de Arnhem Werkt app bent u altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, opleidingen en vrijwilligerswerk in Arnhem en omstreken. Daarnaast ziet u in de app welke activiteiten er in de regio zijn. Download de Arnhem Werkt App via de App Store (iPhone) of via de Google Play Store (Android-apparaten).

Coach Kees

Coach Kees is er voor iedereen die een bijstandsuitkering heeft en weer aan het werk wilt. Via dit project van de vrijwilligerscentrale kunt u weer dichter bij een betaalde baan komen. Wilt u graag uw talenten en krachten gebruiken om weer aan het werk te gaan? Coach Kees van de Vrijwilligers Centrale Arnhem helpt u hier graag bij.

Nog meer hulpmiddelen om werk te vinden

Naast de mogelijkheden die we hebben genoemd staan, zijn er nog meer hulpmiddelen. 

Activerend werk

Een consulent van Activerend Werk kan u helpen om te ontdekken wat voor werk bij u past. U kunt dan ook samen op verschillende werkplekken kijken. Meer informatie vindt u op www.activerendwerk.nl. U kunt een e-mail sturen naar info@activerendwerk.nl of bel naar 06-82674020.

Scalabor

Scalabor heeft vacatures in verschillende sectoren bij regionale werkgevers of bij Scalabor zelf. Zoals leerwerktrajecten met een opleiding en baangarantie. Kijk voor meer informatie op www.scalabor.nl of bel naar 06-30283043. 

Vacaturesite van UWV

Het UWV heeft een vacaturesite voor iedereen die werk zoekt. Op deze website vindt u ook sollicitatietips en hulp bij het kiezen van een ander beroep. Meer informatie vindt u op www.werk.nl

Met hulp of begeleiding werken

Heeft u een ziekte of handicap en kunt u daardoor alleen met hulp of begeleiding werken? Of kunt u helemaal niet werken? Dan kunt u misschien ondersteuning krijgen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van het UWV of ga in gesprek met uw regisseur.

Leren en werken

Het Leerwerkloket Midden-Gelderland helpt u in uw zoektocht. Zij geven onder meer informatie en advies over loopbaanoriëntatie, leerwerktrajecten, scholing. Meer informatie vindt u op de website van het Leer-Werkloket.

Vrijwilligerswerk

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Vrijwilligerscentrale Arnhem helpt u graag. Of u nu veel of weinig tijd heeft, vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Meer informatie kunt u vinden op de website van Vrijwilligerscentrale.

De vrijwilligerscentrale organiseert ook regelmatig trainingen, workshops en themabijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op over het trainingsaanbod op de website.

Overstappen naar een ander beroep

In sommige beroepen is weinig werk te vinden. U kunt dan kiezen om over te stappen naar een ander beroep. Uw werkervaring en kennis kunnen soms goed van pas komen in een baan waar u nog niet aan hebt gedacht. Op de volgende websites vindt u meer informatie over overstappen naar een ander beroep.