Werk vinden

Bent u op zoek naar werk? Kijk hoe u uw kansen kunt vergroten.

Heeft u een bijstandsuitkering en zoekt u werk?  

We hebben in Arnhem een aantal hulpmiddelen en organisaties die u kunnen helpen bij het vinden van werk. 

Arnhem Werkt app

Bent u op zoek naar werk in Arnhem of omstreken? Download dan gratis de Arnhem Werkt app en vind de baan die bij u past. Kijk voor meer informatie over de Arnhem Werkt app op de website.

Uw regisseur kan u helpen

Werk en Inkomen werkt met 6 gebiedsteams in Arnhem. U heeft of krijgt een vaste regisseur, dat is een vast contactpersoon van Werk en Inkomen, die bij u in de wijk werkt. Zo weet u altijd bij wie u terecht kunt met werkvragen of inkomensvragen. Alle inwoners met een uitkering die we al een tijdje niet gesproken hebben, krijgen een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek met de regisseur. De regisseurs kunnen natuurlijk niet iedereen tegelijk spreken. Wilt u niet wachten op de uitnodiging? Bel dan naar telefoonnummer 0800-1809. Dan kunnen we een afspraak met u maken.

Coach Kees

Coach Kees is er voor iedereen die een bijstandsuitkering heeft en genoeg heeft van deze situatie. Wilt u graag uw talenten en krachten gebruiken om weer aan het werk te gaan? Coach Kees van de Vrijwilligers Centrale Arnhem helpt u hier graag bij.

Andere mogelijkheden om werk te vinden

Naast de 3 mogelijkheden die hierboven staan, zijn er nog meer hulpmiddelen. 

Activerend werk

Weet u niet wat u wilt of kunt? Een consulent van Activerend Werk kan u helpen om te ontdekken wat bij u past. U kunt dan ook samen op verschillende werkplekken kijken. Meer informatie vindt u op www.activerendwerk.nl. U kunt een e-mail sturen naar info@activerendwerk.nl of bel naar 06-82674020.

Scalabor

Er zijn volop banen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Scalabor heeft vacatures in verschillende sectoren bij regionale werkgevers of bij Scalabor zelf. Zoals leerwerktrajecten met een opleiding en baangarantie. Kijk voor meer informatie op www.scalabor.nl of bel naar 06-30283043. 

Vacaturesite van UWV

Het UWV heeft een vacaturesite voor iedereen die werk zoekt. Op deze website vindt u ook sollicitatietips en hulp bij het kiezen van een ander beroep. Meer informatie vindt u op www.werk.nl

Met hulp of begeleiding werken

Heeft u een ziekte of handicap en kunt u daardoor alleen met hulp of begeleiding werken? Of kunt u helemaal niet werken? Dan kunt u misschien ondersteuning krijgen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van het UWV of maak een afspraak bij Werk en Inkomen.

Leren en werken

Het Leer-Werkloket geeft onafhankelijk advies op maat en helpt u in uw zoektocht. Zij geven onder meer informatie en advies over loopbaanoriëntatie, leerwerktrajecten, om- her- en bijscholing. Meer informatie vindt u op de website van het Leer-Werkloket.

Vrijwilligerswerk

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Vrijwilligerscentrale Arnhem helpt u graag. Of u nu veel of weinig tijd heeft, vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Meer informatie kunt u vinden op de website van Vrijwilligerscentrale. De vrijwilligerscentrale organiseert ook regelmatig trainingen, workshops en themabijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op over het trainingsaanbod op de website.

Overstappen naar een ander beroep

In sommige beroepen is weinig werk te vinden. U kunt dan kiezen om over te stappen naar een ander beroep. Uw werkervaring en kennis kunnen soms goed van pas komen in een baan waar u nog niet aan hebt gedacht. Op de volgende websites vindt u meer informatie over overstappen naar een ander beroep. 

Hulp voor ondernemers

Startende en gevestigde ondernemers kunnen financiële hulp, ondersteuning en advies krijgen. Kijk voor meer informatie op Geldzaken voor ondernemers.