Bijstandsuitkering

Heeft u geen of te weinig inkomen om van te leven? Of bent u jonger dan 27 jaar en gaat u niet naar school of heeft u niet genoeg geld om voor uzelf te zorgen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering.

 • Bijstandsuitkering aanvragen

  Een bijstandsuitkering is tijdelijk. Het is een oplossing voor de tijd dat u te weinig geld verdient om van te leven. U blijft wel zelf verantwoordelijk om betaald werk te vinden. Dat bent u ook verplicht als u een bijstandsuitkering krijgt.

 • Inkomstenformulier

  Ontvangt u een uitkering en worden daarop inkomsten gekort? Dan moet u maandelijks uw inkomstengegevens of loonstrook aan ons doorgeven. Dat kunt u direct online doen.

 • Wijzigingsformulier bijstandsuitkering

  Veranderingen in uw leven hebben invloed op uw bijstandsuitkering. U moet de wijzigingen zo snel mogelijk doorgeven. Zo voorkomt u dat u geld moet terugbetalen.

 • Uitbetaaldata bijstandsuitkering

  We zorgen ervoor dat uw uitkering omstreeks de 28ste van de maand op uw (bank)rekening staat. De precieze uitbetaaldata leest u hier. Let op! Heeft u in december een voorschot op uw uitkering nodig? Vraag dit uiterlijk 20 december 2023 voor 10.30 uur aan. Dan staat het geld voor de kerstdagen op uw rekening. Aanvragen na deze tijd worden pas op 27 december behandeld.

 • Bijstandsuitkering voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar

  Ga je niet naar school? En heb je niet genoeg geld om voor jezelf te zorgen? Dan heb je misschien recht op een bijstandsuitkering.

 • Bijstandsbedragen

  De bedragen (inclusief vakantietoeslag) in deze tabel zijn geldig vanaf 1 juli 2023.

Meer onderwerpen