Bijverdienbeloning: verdien extra geld met parttime werk naast uw uitkering

U kunt extra geld verdienen als u in deeltijd gaat werken terwijl u een bijstandsuitkering ontvangt. Het geld dat u krijgt heeft geen gevolgen voor uw toeslagen of belasting die u betaalt. Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken.

U kunt dan maximaal € 1.200 in 6 maanden extra bijverdienen. Zo belonen we parttime werken in Arnhem. De regeling is een proef van 2 jaar en duurt tot juli 2025.

Waarom de bijverdienbeloning?

We willen dat zoveel mogelijk mensen hun mogelijkheden zo goed mogelijk gebruiken en meedoen in onze maatschappij. Als u een bijstandsuitkering heeft kan parttime werken een mooie eerste stap zijn om weer vertrouwd te raken met werk. We vinden ook dat parttime werken met een bijstandsuitkering financieel beloond mag worden.

Hoe werkt de bijverdienbeloning?

Extra werk belonen we met extra geld. U bouwt de beloning op als u geld verdient door parttime te werken. U hoeft zich niet aan te melden voor deze proef. U krijgt de bijverdienbeloning automatisch als u uw salaris aan ons doorgeeft door uw loonstrook in te leveren. De bijverdienbeloning wordt 2 keer per jaar uitbetaald als u een Participatiewet (PW) uitkering ontvangt (maart en september). Heeft u een IOAW/ IOAZ uitkering dan ontvangt u de beloning 1 keer per jaar (september).

De bijverdienbeloning heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw uitkering. Ook als uw parttime werk wegvalt, houdt u uw uitkering. De opbouw van de bijverdienbeloning stopt dan maar uw uitkering loopt gewoon door. Het ontvangen van de beloning is ook niet van invloed op de hoogte van de belastingtoeslagen.

Hoeveel bijverdienbeloning kunt u maximaal krijgen?

Heeft u een bijstandsuitkering (PW) dan wordt een keer per half jaar het geldbedrag uitbetaald. Heeft u een IOAW/IOAZ uitkering dan wordt een keer per jaar uitbetaald. U krijgt maximaal € 1.200 voor 6 maanden.

Beginnen met parttime werk?

Wilt u beginnen met parttime werk? Uw regisseur Werk en Inkomen kent veel werkgevers en helpt u graag parttime werk te vinden. Heeft u andere vragen over de regeling? Neem dan ook contact met uw regisseur. Bel 0800-1809.