Hulp bij schulden

Lukt het u niet meer om rond te komen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Krijgt u aanmaningen of staat de deurwaarder op de stoep? Wacht niet langer en vraag om hulp bij de sociale wijkteams.

De wijkcoach kan helpen

Iedereen kan gratis hulp van de wijkcoach krijgen. U kunt een afspraak maken met een wijkcoach van de sociale wijkteams via de website www.wijkteamsarnhem.nl of via 088 - 226 0000. De wijkcoach kijkt  samen met u wat er aan de hand is en maakt samen met u een plan. Als er meer hulp nodig is, helpt de coach om dit te regelen. Er wordt alles aan gedaan u te helpen om ervoor te zorgen dat de problemen niet onnodig groter worden.

Heeft u een brief waarin staat wanneer u afgesloten wordt van energie of water? Of hebt u een datum waarop u woning ontruimd wordt? Neem dan meteen contact op met het sociale wijkteam via 088 - 226 0000. Geef duidelijk aan dat het een crisis is. 

Heeft u al een instantie ingeschakeld waar u voor moet betalen? Neem dan contact op met de sociale wijkteams. Er mag namelijk geen geld worden gevraagd voor schuldhulpverlening.

Andere hulp voor geldzaken

De sociale wijkteams kunnen u helpen om bij het juiste aanbod te komen. Sommige hulp kunt u ook zelf vinden. Hieronder vindt u een overzicht van de mensen die u kunnen helpen bij uw geldzaken. 

  • De Sociaal raadslieden kunnen u helpen met uw financiële vragen, bijvoorbeeld of er correct beslag is gelegd op uw loon of uitkering. 
  • De Formulierenbrigade biedt hulp bij het aanvragen van aanvullende inkomensvoorzieningen of toeslagen.
  • Er zijn vrijwilligers van Humanitas, SWOA en Rijnstad die u graag helpen bij het ordenen van uw administratie. 
  • Rijnstad biedt een gratis budgetcursus om grip te krijgen op uw inkomsten en uitgaven.
  • U kunt bij Rijnstad ook een gratis persoonlijk budgetadvies krijgen wanneer u te maken hebt met een daling van uw inkomsten door bijvoorbeeld werkloosheid, echtscheiding of overlijden van uw partner. 

Recht op extra inkomen

U komt mogelijk in aanmerking voor regelingen van de gemeente. U kunt zien of u recht heeft op toeslagen op de website van de Belastingdienst.

Wat kunt u zelf online regelen?

  • Beginnende schulden kunt u soms zelf aanpakken via zelfjeschuldenregelen.nl  van  het NIBUD.
  • U kunt online een geldplan maken via Startpunt Geldzaken, om zo beter met uw geld om te gaan. Na een aantal vragen wordt uitgelegd wat u het beste kan doen om uw situatie te verbeteren.
  • Met het programma van Bereken uw recht ziet u snel of u recht heeft op aanvullende inkomensvoorzieningen.

 

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie