Arnhem doet mee aan het NK Tegelwippen

Arnhem doet mee aan het NK Tegelwippen 2021. We gaan de strijd aan met Nijmegen en met zo’n 60 andere Nederlandse gemeenten. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Van dinsdag 30 maart tot donderdag 30 september 2021 speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels in de tuin te vervangen door gras, bloemperken en geveltuinen. Tot 30 september kan iedereen de gewipte tegels met voor-en-na-foto aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen. De gemeente die vóór 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel.

Waarom minder tegels en meer groen?

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Het regenwater kan gemakkelijker wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat de stad, de huizen en tuinen koeler blijven in de zomer. Daarnaast is groen goed voor je gezondheid én wordt de stad er mooier van.

Onze ambitie is om de verharding in Arnhem in 10 jaar tijd met 10% te verminderen. In de openbare ruimte werken we aan minder verharding. De vergroening van het Gele Rijdersplein of de Zypse Poort zijn mooie voorbeelden. Maar we kunnen het niet alleen. Een groot deel van de stad is particulier terrein. Inwoners van Arnhem kunnen helpen de stad te vergroenen door zelf aan de slag te gaan rondom hun huis en in hun eigen tuin.

Zelf aan de slag met vergroening

Wilt u als inwoner zelf aan de slag? Kijk dan op op de website www.arnhemklimaatbestendig.nl/nktegelwippen.  Daar vindt u praktische tips hoe u uw huis, tuin of buurt kunt vergroenen. U vindt er voorbeelden en inspiratie. Ook leest u over de acties voor het NK Tegelwippen die plaatsvinden in Arnhem.