Geveltuinen

Arnhem staat bekend om haar prachtige groene omgeving. Bossen en parken, maar ook vele pleinen en tuinen maken Arnhem tot een groene stad.

Geveltuinen sieren de straten waar andersoortig groen geen ruimte heeft. U kunt uw straat mooi maken met een eigen geveltuin.

Groen maakt de leefomgeving prettiger. Het zorgt niet alleen voor kleur in en om ons huis, maar brengt de natuur ook dichterbij. In de wat oudere wijken van Arnhem is vaak weinig plek voor voortuinen en bomen, en kan de straat er een beetje kaal uitzien. Toch is hier meestal wel ruimte te vinden voor een geveltuintje met wat bloeiende planten of struiken. Van deze smalle strookjes groen knapt de straat enorm op.

Tips

Voor meer informatie en praktische tips kunt u hier de folder Geveltuinen (pdf 487 kB) downloaden.

Voorwaarden

Veel tijd en geld hoeft het niet te kosten. Het gaat om uw enthousiasme en doorzettingsvermogen. Het beste kunt u contact opnemen met uw wijkmanager. Met hem of haar bespreekt u uw ideeën. Er zijn twee voorwaarden waaraan de ruimte moet voldoen en die u van te voren kunt checken:

  1. De stoep moet breed genoeg zijn. Er moet minimaal 1.20 meter vrije loopruimte overblijven voor bijvoorbeeld kinder- of invalidenwagens. Deze ruimte wordt gemeten tussen de gevel en eventuele obstakels (bomen, paaltjes, parkeermeters).
  2. Er mogen geen kabels en leidingen liggen. Informatie over de exacte ligging kunt u opvragen bij Klic (0800 - 00800). Graaf altijd voorzichtig, want u bent verantwoordelijk voor eventuele schade.

Aanvraag

Voor al uw vragen over het aanleggen van een geveltuin kunt u terecht bij uw stadsdeelmanager.  U kunt bellen naar 0900 - 1809 of mailen via het contactformulier. Als u duidelijk aangeeft in welke wijk u woont en wat uw idee is, dan komt uw vraag bij de juiste stadsdeelmanager terecht en neemt hij of zij zo snel mogelijk contact met u op.

Uitgelicht

Wat vindt u van onze website?