Bestrijden Japanse duizendknoop

Japanse duizendknopen kunnen straten en tuinen slopen. De wortels van de plant kunnen door kieren en scheuren groeien, waardoor de duizendknoop schade kan veroorzaken aan funderingen, muren, straten en dijken.

japanse duizendknoop bij Arnhem

De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende invasieve exoot en groeit op meer dan 170 plekken  in Arnhem. Omdat de plant in Nederland geen natuurlijke vijanden heeft kan de plant zich snel uitbreiden. De wortels groeien tot wel 3 meter diep en enkele meters in de breedte. De wortels zijn flexibel en scherp en groeien zelfs door asfalt heen.

De duizendknoop is lastig te bestrijden omdat uit één stukje wortel of stengel weer een hele nieuwe plant kan groeien. Gooi daarom wortels en plantafval van de duizendknoop altijd bij het restafval. Zo wordt verdere verspreiding voorkomen. De plant heeft verschillende groeistadia en is in ieder stadium goed te herkennen.

Melden

Groeit de plant in uw tuin? Dan kunt u zelf de plant bestrijden.
De gemeente bestrijdt de plant in de openbare ruimte. Help mee bij de bestrijding en meld ons de plek  waar de plant groeit.

Bestrijding gemeente

De gemeente gebruikt geen gif bij de bestrijding van de Japanse duizendknoop. Per situatie zet de gemeente verschillende bestrijdingsmethodes in.