Milieubak

Heeft u kleine spullen die niet bij het restafval horen? Lever ze dan gratis in bij de Milieubak. De Milieubak staat 4 keer per jaar een ochtend of middag bij u in de buurt.

Gratis klein grofvuil inleveren

De Milieubak is een vrachtwagen waar u klein huishoudelijk afval kunt inleveren dat niet bij het restafval hoort. Denk aan een wasrekje, tuinstoel, speelgoed en kapotte elektrische tandenborstel.

De Milieubak is bedoeld voor kleine hoeveelheden afval. Het afval moet in een boodschappentas of krat passen.  Wilt u meer grofvuil inleveren? Maak dan een ophaalafspraak (2 keer per jaar gratis). Of breng het naar een afvalbrengstation

Vrachtwagen 2Switch milieubak met tent ervoor
Foto: de Milieubak is een vrachtwagen van 2Switch met een tent ervoor als inleverpunt

Wat kan in de Milieubak

In de tabel hieronder vindt u per afvalsoort wat u wel en niet kunt inleveren bij de Milieubak.

Afvalsoort In Milieubak Niet in Milieubak
Batterijen Lege batterijen en accu’s van scooters of motoren.  Accu's van auto's. Breng deze naar het afvalbrengstation.
Glas Vazen, vissenkommen, glazen schalen, glasplaatjes van maximaal 40 x 50 centimeter, enzovoort. Glazen potjes en flessen die in de glasbak passen.
Harde kunststoffen Tuinstoelen, kunststof vazen, plastic krukjes, enzovoort. Plastic verpakkingsafval. Dat mag in de (mini)container voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken (PBD).
Inktcartridges  Lege inktcartridges van printers. Niet van toepassing.
Kleine elektrische apparaten Scheerapparaten, mixers, tandenborstels, koffiezetapparaten, stoftzuigers, enzovoort. Grote apparaten, zoals koelkasten, wasmachines, monitoren en televisies. Breng deze naar het afvalbrengstation.
Klein huishoudelijk afval Bijvoorbeeld speelgoed en aardewerk potten. Restafval, grote meubels, matrassen, bouw- en sloopafval en medicijnen. Breng deze naar het afvalbrengstation.
Hout Planken en paaltjes van maximaal 1 meter, kleine tafeltjes. Grote houten platen en bouwafval. Breng dit naar het afvalbrengstation.
Metalen Bijvoorbeeld gordijnrails van maximaal 1 meter, scharnieren, stukjes metalen buis of een wasrekje. Niet van toepassing.

Data en locaties Milieubak

De Milieubak staat 4 keer per jaar in uw wijk. U vindt de data en locaties van alle 4 rondes in uw buurt in de Afvalkalender.