Proef met gratis grofvuil ophalen

In juni 2019 start er in drie wijken een proef met gratis grofvuil ophalen. Dit zijn de wijken Geitenkamp, Arnhemse Allee en Malburgen-Oost

De ondergrondse containers bieden gemak aan de inwoners, want zij kunnen op elk gewenst moment het afval kwijt. Maar de omgeving van de ondergrondse container is ook vaak een broedplaats van (zwerf)afval. Het opruimen kost de gemeente veel geld.

Om de stad schoner te krijgen wil de gemeente bijplaatsingen bij een ondergrondse container voorkomen. Er wordt bekeken of gratis ophalen van huishoudelijk afval, afvaldumping naast de ondergrondse container voorkomt.

Deelnemende wijken

De afgelopen maanden zijn alle wijken in Arnhem gemonitord. De wijken Geitenkamp, Arnhemse Allee en Malburgen-Oost zijn geselecteerd voor de proef, omdat in deze wijken regelmatig grofvuil werd aangetroffen bij ondergrondse containers.

Proef in de wijk Geitenkamp en Arnhemse Allee

In de wijken Geitenkamp en Arnhemse Allee kunnen inwoners op 3 vaste dagen, namelijk 6 juni, 27 juni en 18 juli 2019, gratis hun afgedankte spullen aanbieden. Zij kunnen hiervoor SUEZ bellen via telefoonnummer 0800 366 69 99 en doorgeven welke spullen ze aanbieden. De kraakperswagen van SUEZ neemt de spullen mee.

Proef in de wijk Malburgen-Oost

In de wijk Malburgen-Oost kunnen bewoners in de periode van 17 juni tot 18 oktober maximaal 3 keer telefonisch een afspraak maken met SUEZ via telefoonnummer 0800 366 69 99 om grofvuil gratis op te laten halen. Zij spreken zelf een ophaaldag af.

Illustratie van proef

Vervolg proef

Na de proefperiode bekijken we of er voor de hele gemeente een vervolg komt. Op dit moment kunnen inwoners al 6 keer per jaar gratis grofvuil, zoals een versleten bank, oude vloerbedekking of een kapotte fiets naar het afvalbrengstation brengen.

Voor het laten ophalen van grofvuil betaalt u € 36,50 per m3. Arnhemmers met een GelrePas kunnen altijd 2 keer per jaar gratis hun grofvuil laten ophalen door SUEZ. Elektrische apparaten, zoals een wasmachine of televisie, horen niet bij grofvuil en kunnen gratis naar 2Switch worden gebracht of opgehaald worden door 2Switch.