Schoon belonen in Arnhem

In de pilot 'Schoon Belonen' gaan sportclubs en basisscholen hun plastic flesjes, blikjes en drankkartons scheiden, die de gemeente Arnhem dan gratis laat ophalen.

De gemeente Arnhem stimuleert afvalscheiding met een scala aan maatregelen. Tot voor kort waren alle maatregelen gericht op huishoudens want de gemeente is verantwoordelijk voor het inzamelen van het huishoudelijk afval. Bedrijven moeten zelf regelen dat hun afval wordt opgehaald en sluiten hiervoor een contract met een afvalinzamelaar.

ArnhemUnited

Voor maatschappelijke organisaties zijn dit soms hoge kosten om te dragen. Vaak willen zij wel aan afvalscheiding doen maar hebben daar niet de middelen voor. Zo hadden de sportclubs verenigd in ArnhemUnited de wens om meer afval te scheiden. Zij zochten contact met de gemeente Arnhem. Wij kregen de mogelijkheid om deel te nemen aan een landelijke proef. Zo hebben we elkaar gevonden en kunnen we elkaar versterken.

Afval hergebruikt

Het is een voorbeeld van hoe de gemeente zaken met elkaar kan verbinden. Met een positief resultaat: Op 17 Arnhemse basisscholen gooien leerlingen hun lege flesjes en blikjes in een speciale bak en wordt dit afval hergebruikt. Ook in 5 sporthallen en bij 2 sportclubs wordt het PMD-afval gescheiden. Lees over hun ervaringen op de pagina die in de Arnhemse Koerier van 20 juli 2016 is verschenen.

Meer informatie

Sportclubs en basisscholen die belangstelling hebben voor Schoon Belonen kunnen meer informatie vinden op de webpagina https://arnhem.supportervanschoon.nl

Lees hier de brief (pdf, 79kB) met aanmeldformulier (pdf,  48kB) die de gemeente heeft verzonden naar de sportclubs en scholen. Zie ook de lijst met meest gestelde vragen en antwoorden (pdf, 43kB).

Uitgelicht

Wat vindt u van onze website?