Blik en metalen

Blik is de verpakking van bijvoorbeeld groenten en fruit, soepen en sauzen, vis en vlees, dranken of verf, aluminium schaaltjes van levensmiddelen en deksels van glazen potten.

Blikjes worden ingezameld samen met plastic verpakkingen en drankkartons. Dit noemen we  PMD-afval. Ook aluminium schaaltjes van levensmiddelen en deksels van glazen potten vallen hier onder.
Heeft u minicontainers (kliko's)? Doe de blikjes dan in de grijze minicontainer. Het PMD-afval wordt een maal per twee weken aan huis opgehaald. De inzameldagen vindt u in de afvalwijzer.
Woont u in hoogbouw? Doe de blikjes dan in een ondergrondse container voor PMD. U herkent ze aan de oranje sticker. Op deze kaart staan alle containers.

Metalen voorwerpen

Grote metalen voorwerpen zoals oude fietsen, bedspiralen of tuinmeubilair, meestal schroot genoemd, kunt u inleveren bij het afvalbrengstation. Daar worden oude metalen gescheiden waardoor de grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt.
Ook kleinere voorwerpen van metaal die geen verpakkingsmateriaal zijn, zoals oude pannen, rekjes of spijkers, kunt u inleveren bij het afvalbrengstation.

Meer informatie

Heeft u vragen over blik en metalen? Bel dan naar de SUEZ servicelijn, tel. 0800 366 69 99