Blik en metalen

Blik is de verpakking van bijvoorbeeld groenten en fruit, soepen en sauzen, vis en vlees, dranken of verf, aluminium schaaltjes van levensmiddelen en deksels van glazen potten.

Afhankelijk van de soort en herkomst zijn er twee inzamelsystemen voor metalen

  1. Metalen verpakkingen zoals blikjes en aluminium schaaltjes worden apart ingezameld samen met plastic en drankenkartons, we noem dit noemen het PMD-afval. Inzameling vindt plaats in zakken die eenmaal per twee weken aan huis opgehaald worden.
    De inzameldagen voor uw buurt vindt u in de afvalwijzer.

    Als u in een wijk woont waar afval omgekeerd wordt ingezameld, kunt u blikjes en ander verpakkingsmateriaal van blik of aluminium in de minicontainer of ondergrondse container voor PMD doen. Kijk voor wat wel en niet in de PMD zak mag op de tabel. (pdf 20,8KB)
     
  2. Grote metalen voorwerp die periodiek vrijkomen als onderdeel van het grofvuil zoals oude fietsen, bedspiralen of tuinmeubilair, meestal schroot genoemd, kunt u inleveren bij het afvalbrengstation. Daar worden oude metalen gescheiden waardoor de grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt.
    Ook kleinere onderdelen van metaal die geen verpakkingsmateriaal zijn  zoals oude pannen, rekjes of spijkers ed. kunt u inleveren bij het afvalbrengstation.

Meer informatie

Heeft u vragen of meldingen over blik en metalen? Belt u dan naar de SUEZ servicelijn, tel. (026) 4 460 490.

 

Uitgelicht

Wat vindt u van onze website?