Elektrische apparaten

Elektrische apparaten zijn alle apparaten met een stekker, adapter of een batterij.

Denk daarbij aan een koelkast, wasmachine, broodrooster, televisie, computer, espressoapparaat, elektrische tandenborstel, stofzuiger of een scheerapparaat. Ook speelgoed en knuffels op batterijen horen hierbij. Deze afvalsoort wordt ook wel AEEA genoemd (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten).

Waar naar toe?

In elektrische apparaten zitten stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. De gemeente wil deze stoffen op een verantwoorde manier laten recyclen of vernietigen. Bij aankoop van een nieuw elektrisch apparaat kunt u uw oude apparaat bij de winkelier inleveren of gratis afleveren bij het afvalbrengstation.

Winkel

Kleine elektrische apparaten, zoals een elektrische tandenborstel of broodrooster, kunt u kwijt in de winkel in de wecyclebox.

Op laten halen

Voor het aan huis op laten halen van grote elektrische apparaten kunt u een afspraak maken via www.2switch.nl of per tel. 0900-0205. Oude elektrische apparaten worden één keer in de maand, op een vaste dag, opgehaald. Zet uw apparaten nooit zonder afspraak buiten. Dat kan u een fikse boete opleveren. U dient de apparaten klaar te zetten ofwel in uw gang, ofwel in uw voortuin.

Meer informatie

Met vragen kunt u bellen naar de 2Switch, telefoon 0900 - 0205.