Elektrische apparaten

Lever oude elektrische apparaten gratis in.

Update ivm coronavirus

De kringloopwinkel van 2Switch aan de Westervoortsedijk is sinds dinsdag 28 april weer open. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur. Ook aanname van goederen is weer mogelijk. Uiteraard wordt gewerkt volgens de RIVM richtlijnen. U kunt ook weer een afspraak maken om herbruikbare goederen op te laten halen. Meer informatie vindt u op de informatiepagina over het coronavirus.

Inleveren apparaten

Kapotte apparaten met een stekker, adapter of een batterij kunt u gratis inleveren. U kunt hierbij denken aan een koelkast, wasmachine, televisie, computer, broodrooster, espressoapparaat, elektrische tandenborstel, scheerapparaat of een stofzuiger. Ook speelgoed en knuffels op batterijen horen hierbij.

Verantwoorde manier recyclen

In elektrische apparaten zitten stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. De gemeente wil dit op een verantwoorde manier recyclen of vernietigen. Alle apparaten worden gesorteerd en gerecycled. Dit levert grondstoffen op voor nieuwe producten. Eventuele schadelijke stoffen worden verwijderd en verantwoord vernietigd.

Inleveren apparaten

Bij aankoop van een nieuw elektrisch apparaat kunt u uw oude apparaat bij de winkelier inleveren. Kleine elektrische apparaten, zoals een elektrische tandenborstel of broodrooster, kunt u kwijt in de Wecyclebox bij veel winkels, supermarkten of bouwmarkten. Grote elektrische apparaten kunt u gratis inleveren bij de afvalbrengstations of 2Switch.  U kunt deze apparaten ook door 2Switch laten ophalen door te bellen naar 0900 - 0205.