Grof tuin- en snoeiafval

Is uw tuin- en snoeiafval te groot of te zwaar voor de minicontainer, dan hoort het niet bij het gebruikelijke gft-afval, maar is het grof tuin- en snoeiafval.

Wegbrengen of op laten halen

Grof tuin- en snoeiafval kunt u gratis afleveren bij de afvalbrengstations. U kunt het tuin- en snoeiafval ook gratis aan huis laten ophalen. Dit kan van week 10 t/m week 44 (maart-oktober). Het tuin- en snoeiafval wordt dan binnen 4 werkdagen bij u opgehaald. In de wintermaanden bieden we geen ophaal service van grof tuin- en snoeiafval, uiteraard kunt u wel op het afvalbrengstation terecht met uw eigen grof tuinafval. 

Grof tuinafval laten ophalen

Of maak telefonisch een afspraak met PreZero via de PreZero servicelijn, telefoonnummer 0800-3666999. Voor de ophaal service kunt u alleen in de maanden maart tot en met oktober een afspraak maken.  

Aanbiedregels

  • Lever hout zo schoon mogelijk aan (zonder tuinafval)
  • Losse stukken moet u bundelen
  • Zet afval nooit zonder afspraak aan straat. Hierop staat een boete
  • De Japanse duizendknoop hoort bij het restafval
  • Boomstronken en dikke stammen (ook niet klein gezaagd) vallen niet onder grof tuinafval of grofvuil dat we ophalen aan huis. U kunt dit zelf naar het afvalbrengstation brengen
  • Het aanleveren van grof tuin- en snoeiafval en hout bij de afvalbrengstations is gratis tot een maximum van 1,5 m3. Bij grotere hoeveelheden worden kosten berekend

Meer informatie

Voor vragen over grof tuin- en snoeiafval kunt u bellen naar de PreZero servicelijn, telefoonnummer 0800-3666999.