Zwerfafval

We willen graag de stad schoonhouden. Bewoners kunnen hierbij helpen.

Zwerfafval en Corona

Raak geen zwerfafval aan zonder handschoen (van latex of rubber) en/of grijper. Gooi de handschoenen na gebruik weg. Gooi het zwerfafval direct weg in een afvalbak of gebruik het zwerfvuilklepje. Voel je niet schuldig als je even geen zwerfafval meer opruimt. Veiligheid gaat altijd voor! Meer informatie op de website van het NVRD

Zwerfafvalpas

Alle vrijwilligers die helpen met zwerfafval opruimen krijgen ruim voor 1 juli, als inwoners apart gaan betalen voor het weggooien van restafval, bericht van ons. Zo kunnen zij het afval uit de openbare ruimte zonder extra kosten weggooien. We werken op dit moment hard  om dit goed te te regelen. 

Hesjes en grijpers

Als u zwerfafval wilt opruimen, kunt u hesjes, afvalgrijpers en afvalzakken lenen. U kunt hiervoor met ons contact opnemen.

Afvalbak adopteren

Het is mogelijk om in uw wijk een afvalbak te adopteren. U zorgt er dan voor dat deze geleegd wordt, in samenwerking met het wijkplatform en de gemeente. Neem contact op met uw wijkplatform om te kijken of er een afvalbak geplaatst kan worden. Heeft u nog vragen? Neem dan met ons contact op.

Statiegeldalliantie

Het huidige statiegeldsysteem stimuleert inwoners om flessen in te leveren zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Wij zijn als gemeente aangesloten bij de Statiegeld Alliantie. Zij roept de overheid, levensmiddelenindustrie en supermarkten op om snel werk van te maken van statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Meer informatie over zwerfafval: www.nederlandschoon.nl