Zwerfvuil

We willen graag de stad schoonhouden. Bewoners kunnen hierbij helpen.

Hesjes en grijpers

Als u met een groepje regelmatig zwerfvuil wilt opruimen, kunt u hesjes, afvalgrijpers en afvalzakken (aan een ring) krijgen. Zo lang de voorraad strekt. U kunt hiervoor contact opnemen met het Natuurcentrum Arnhem door een mail te sturen aan ingrid.hoffmann@natuurcentrumarnhem.nl

Afval-estafette

Samen met Natuurcentrum Arnhem en de Kinderwijkteams organiseert de gemeente Arnhem de afval-estafette. Deze opruimactie sluit aan op de landelijke opschoondag van Nederland Schoon, elk jaar in de maand maart.  Scholen, bso's, kinderwijkteams, sportclubs, bedrijven en buurten wisselen elkaar af en maken dan Arnhemse straten, pleinen en groen schoon.

Statiegeld-alliantie

Het huidige statiegeld-systeem stimuleert inwoners om flessen in te leveren zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Daarom lijkt het de gemeente Arnhem logisch om het systeem uit te breiden naar kleine flesjes en blikjes. Zodat we die minder vaak terug zien als zwerfafval in de openbare ruimte. Wij sluiten ons dan ook van harte aan bij de Statiegeld Alliantie. Zij roept de overheid, levensmiddelen-industrie en supermarkten op om snel werk van te maken van statiegeld op kleine flesjes en blikjes.
Meer informatie over zwerfafval: www.nederlandschoon.nl