Afvalbrengstations

Inwoners van Arnhem kunnen grofvuil en andere diverse soorten afval naar het afvalbrengstation brengen. Grofvuil kunt u ook laten ophalen aan huis.

Maatregelen coronavirus

Ook voor de afvalbrengstations gelden de algemene RIVM gedragsregels. Heb zo min mogelijk contact met anderen en houd de minimale afstand van 1,5 meter. Wij adviseren: kom alleen naar het afvalbrengstation als het echt moet. Het tijdelijk bewaren van oude spullen heeft de voorkeur. 

Afval aanbieden

In Arnhem zijn 2 afvalbrengstations waar u met uw afval terecht kunt. Er zijn afvalsoorten die u gratis kunt aanbieden. Andere afvalsoorten kunt u in 2021 6 keer per jaar gratis aanbieden. Komt u vaker, dan moet u betalen. Bekijk de tarievenlijst

Afvalpas

De afvalbrengstations zijn er alleen voor inwoners van Arnhem. U heeft daarom een afvalpas nodig om afval aan te bieden. Aan de poort bij het milieupark wordt dit gecontroleerd. Neem daarom uw afvalpas en uw legitimatiebewijs mee. Volg de borden en instructies van de medewerkers op het terrein. Lees meer

Adressen afvalbrengstations

Afvalbrengstation Noord

Beijerinckweg 9a
6827 BN Arnhem
Telefoonnummer 026 – 319 6468, of bel de SUEZ servicelijn via telefoonnummer 0800 – 366 69 99.

Afvalbrengstation Zuid

De Overmaat 17
6831 AE Arnhem
Telefoonnummer 026 – 327 1696, of bel de SUEZ servicelijn via telefoonnummer 0800 – 366 69 99. 

Openingstijden

Beide afvalbrengstations zijn open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Ze zijn gesloten op feestdagen.

Toegang bedrijfsvoertuigen

Bedrijfsbussen en bedrijfsaanhangwagens met logo krijgen geen toegang krijgen tot het afvalbrengstation. Het afvalbrengstation is uitsluitend voor bewoners en huishoudelijk afval. In het schema hieronder ziet u welke voertuigen toegang krijgen en welke niet.

Voertuig Zonder bedrijfslogo Met bedrijfslogo
Personenauto Wel toegang Wel toegang
Aanhangwagen Wel toegang Geen toegang
Busje of combo (grijs kenteken) Wel toegang Geen toegang
Erkend verhuurbedrijf
aanhanger, boedelbak, bus
Wel toegang Wel toegang
Bus van stichting of organisatie Wel toegang Alleen ontheffing op afspraak


Heeft uw organisatie of stichting een bus met bedrijfslogo? En wilt u voor het wegbrengen van uw huishoudelijk afval toch gebruik maken van deze bus? Neem dan contact op met het afvalbelteam via 0800-1809. U kunt dan een ontheffing aanvragen waarmee u eenmalig toegang krijgt tot het afvalbrengstation.

Afval laten ophalen

Grofvuil kunt u ook aan huis laten ophalen. Lees meer over het laten ophalen van grofvuil aan huis

Bedrijfsafval

U mag geen bedrijfsafval naar het afvalbrengstation brengen. Het afvalbrengstation is alleen voor inwoners van Arnhem. Als u afval via een bedrijfsvoertuig aanbiedt, valt dit ook onder bedrijfsafval. Wij kunnen namelijk niet bepalen of bedrijfsvoertuigen voor privégebruik worden ingezet. Het gaat hierbij om bedrijfsvoertuigen die herkenbaar zijn door reclame of stickers. Busjes van erkende verhuurbedrijven worden wel toegelaten op beide afvalbrengstations. U kunt bedrijfsafval kwijt bij een erkende particuliere afvalinzamelaar.