Afvalpas

Ieder huishouden in Arnhem heeft een afvalpas. U heeft de afvalpas nodig om gebruik te kunnen maken van één van de twee Arnhemse afvalbrengstations.

Gebruik afvalpas

Met de afvalpas kunt u gebruikmaken van de Arnhemse afvalbrengstations. De afvalpas hoort bij een bepaald adres. Bij verhuizing laat u de afvalpas in de woning achter of geeft u deze aan de verhuurder samen met uw sleutels.

Maak geen gat in de afvalpas, want dan werkt de pas niet meer.

Ondergrondse containers

Momenteel zijn de ondergrondse containers te openen zonder afvalpas. Hiermee wil het college van burgemeester en wethouders de discussie over privacy in relatie tot de afvalpas doorbreken. Door deze maatregel kunnen er geen adresgegevens worden gekoppeld aan stortgegevens.

U vindt meer informatie hierover bij de veelgestelde vragen.

Nieuwe afvalpas nodig?

Een nieuwe of extra afvalpas kunt u eenvoudig online aanvragen via www.afvalbalie.nl. Voor een nieuwe afvalpas brengen we € 10,50 in rekening. Als u net verhuisd bent en er is in uw woning geen afvalpas aanwezig krijgt u éénmalig een gratis afvalpas.

Online aanvragen

U kunt de afvalpas ook aanvragen bij de beide afvalbrengstations, het Stadhuis en Loket Zuid. Voor het Stadhuis en Loket Zuid moet u een afspraak maken.

Afspraak maken

Als de pas niet werkt

Niet alle afvalpassen blijken goed te werken. Vaak gebruiken bewoners een oude pas die niet meer actief is. In het computersysteem staat dan een andere pas geregistreerd op dit adres. U kunt hiervan melding maken via het meldingsformulier van de gemeente Arnhem. Vermeld bij de melding het pasnummer en het juiste adres. Dan kan SUEZ de pas weer activeren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over uw afvalpas? Bel naar de SUEZ servicelijn 0800 366 69 99.

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie