Afvalpas

Ieder huishouden in Arnhem heeft een afvalpas. U heeft deze afvalpas nodig om afval aan te bieden bij het afvalbrengstation en om de gf-verzamelcontainers bij hoogbouw te openen.

Kosten gebruik van de afvalpas

Gebruik uw afvalpas om de verzamelcontainer voor groenten-, fruit- en etensresten (gfe) te openen. Dit kost u geen geld. De containers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pbd), restafval en oud papier zijn sinds1 juni 2021 zonder pas te openen en te gebruiken. 

De afvalpas werkt niet

Neem contact op met de PreZero (voorheen SUEZ) servicelijn via telefoonnummer 0800-3666999 als uw afvalpas niet goed werkt.

Nieuwe afvalpas aanvragen

U kunt een nieuwe afvalpas aanvragen bij de afvalbalie van PreZero (openen in Google Chrome). Een nieuwe afvalpas kost € 10,50. Als u net verhuisd bent en in de woning is geen afvalpas meer aanwezig, dan krijgt u éénmalig een gratis afvalpas. 

U kunt ook een afvalpas aanvragen bij het Stadhuis of Loket Zuid. U moet hiervoor wel een afspraak maken en u krijgt de afvalpas niet direct mee. Het is sneller om de afvalpas online aan te vragen. 

Afvalpas kwijt

Bent u uw afvalpas kwijt? Bel dan direct naar PreZero (hiervoor SUEZ) op 0800-3666999. Uw afvalpas wordt dan geblokkeerd, zodat niemand anders de pas kan gebruiken. U kunt direct online een nieuwe afvalpas aanvragen via de afvalbalie.

Verhuizing

De afvalpas staat geregistreerd op uw adres. Gaat u verhuizen? Laat dan uw afvalpas achter in de woning of geef deze aan de nieuwe bewoners. 

Wat registreert de afvalpas?

De pas registreert alleen hoe vaak u het afvalbrengstation bezoekt om afval te brengen.

Activeren afvalpas gft-verzamelcontainers

We plaatsen gft-verzamelcontainers, naast bestaande ondergrondse containers voor restafval. Als u hiervan gebruik wilt maken moet uw afvalpas geactiveerd worden. Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Vermeld hierbij uw naam, adres en het nummer van de afvalpas.