Afvalpas

Ieder huishouden in Arnhem heeft een afvalpas. Met de afvalpas opent u de ondergrondse container. Ook heeft u deze afvalpas nodig om afval aan te bieden bij het afvalbrengstation. 

Kosten gebruik van de afvalpas

Gebruik uw afvalpas om de ondergrondse container te openen. De container voor PBD (Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken) en de gf+e-verzamelcontainer zijn zonder kosten te openen. De papiercontainer kunt u zonder afvalpas gebruiken. Als u uw afvalpas gebruikt voor het weggooien van restafval in de ondergrondse restafvalcontainer, betaalt u € 0,80 voor een afvalzak.

Wat registreert de afvalpas?

De afvalpas registreert hoe vaak u de ondergrondse restafvalcontainer opent. Ook registreert de pas hoe vaak u het afvalbrengstation bezoekt voor afval dat maximaal 6 keer per jaar gratis mag worden aangeboden. U kunt zelf via de webportal zien hoe vaak u afval heeft weggegooid. 

Aangeboden restafval en stortgegevens bekijken

Wilt u zien hoe vaak u afval heeft weggegooid of uw minicontainer met restafval heeft aangeboden? Dat kan via de webportal MijnAfval. Als u restafval weggooit, ziet u dat binnen een paar dagen terug in uw stortgegevens.

De afvalpas werkt niet

Neem contact op met de SUEZ servicelijn via telefoonnummer 0800 - 366 69 99 als uw afvalpas niet goed werkt. SUEZ is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. 

De container gaat niet open/ er zit een afvalzak klem in de opening

Als er een afvalzak klem zit in de inwerpopening kan het zijn dat u uw afvalpas aanbiedt, maar geen afval kunt weggooien. U betaalt dan ook geen kosten. U betaalt alleen als de inwerpopening goed open gaat en ook door u wordt gesloten. Als u twijfelt of uw stortpoging is geregistreerd kunt u de volgende dag in het webportal controleren wat geregistreerd is. Of bel met SUEZ via telefoonnummer 0800 - 366 69 99. 

Betaald voor een afvalzak die klem zat

Als u heeft betaald voor een afvalzak die klem zat kunt u een mail sturen naar afval@arnhem.nl. Noem in uw mail de datum waarop de storting is gedaan of voeg een foto toe van deze gegevens uit het webportal. Geef ook het nummer van de afvalontainer door of de straat waar de container staat. Als u een foto heeft van de verklemde zak in de container, helpt ons dat enorm. Wij controleren de verklemming of storing en komen dan met een reactie.

Nieuwe afvalpas

U kunt een nieuwe afvalpas aanvragen bij de afvalbalie van SUEZ (openen in Google Chrome). Een nieuwe afvalpas kost € 10,50. Als u net verhuisd bent en in de woning is geen afvalpas meer aanwezig, dan krijgt u éénmalig een gratis afvalpas. 

U kunt ook een afvalpas aanvragen bij het Stadhuis of Loket Zuid. U moet hiervoor wel een afspraak maken en u krijgt de afvalpas niet direct mee. Het is sneller om de afvalpas online aan te vragen. 

Afvalpas kwijt

Bent u uw afvalpas kwijt? Bel dan direct naar SUEZ op 0800 - 366 69 99. Uw afvalpas wordt dan geblokkeerd, zodat niemand anders de pas kan gebruiken. U kunt direct een nieuwe afvalpas aanvragen. 

Verhuizen?

De afvalpas staat geregistreerd op uw adres. Gaat u verhuizen? Laat dan uw afvalpas achter in de woning of geef deze aan de nieuwe bewoners. 

Activeren afvalpas gft-verzamelcontainers binnenstad

We plaatsen gft-verzamelcontainers in de binnenstad, naast bestaande ondergrondse containers voor restafval. Als u hiervan gebruik wilt maken moet uw afvalpas geactiveerd worden. Stuur hiervoor een mail naar afval@arnhem.nl of bel gratis naar 0800 - 1809. Geef dan uw afvalpasnummer en uw postcode en huisnummer door. Bekijk de locaties