Afvalpas

Ieder huishouden in Arnhem heeft een afvalpas. U heeft deze afvalpas nodig om afval aan te bieden bij het afvalbrengstation en om de gf-verzamelcontainers bij hoogbouw te openen.

Kosten gebruik van de afvalpas

Gebruik uw afvalpas om de verzamelcontainer voor groenten-, fruit- en etensresten (gfe) te openen. Dit kost u geen geld. De containers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pbd), restafval en oud papier zijn sinds1 juni 2021 zonder pas te openen en te gebruiken. 

De afvalpas werkt niet

Neem contact op met de PreZero (voorheen SUEZ) servicelijn via telefoonnummer 0800-3666999 als uw afvalpas niet goed werkt.

Nieuwe afvalpas aanvragen

U kunt online een nieuwe afvalpas aanvragen bij de afvalbalie van PreZero. Een nieuwe afvalpas kost € 10,50.

Als u net verhuisd bent en in de woning is geen afvalpas meer aanwezig, dan krijgt u 1 keer een gratis afvalpas. 

Als u (eerste) bewoner bent van een nieuwe woning, dan kan het zijn dat uw adres nog niet bekend is in het systeem. Online aanvragen van uw afvalpas is dan niet mogelijk.

Lukt het om deze of andere redenen niet om online uw afvalpas aan te vragen? Neem dan telefonisch contact op met PreZero via 0800-3666999 (op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur).

Afvalpas kwijt

Bent u uw afvalpas kwijt? Bel dan direct naar PreZero (hiervoor SUEZ) op 0800-3666999. Uw afvalpas wordt dan geblokkeerd, zodat niemand anders de pas kan gebruiken. U kunt direct online een nieuwe afvalpas aanvragen via de afvalbalie.

Verhuizing

De afvalpas staat geregistreerd op uw adres. Gaat u verhuizen? Laat dan uw afvalpas achter in de woning of geef deze aan de nieuwe bewoners. 

Wat registreert de afvalpas?

De pas registreert alleen hoe vaak u het afvalbrengstation bezoekt om afval te brengen.

Activeren afvalpas gft-verzamelcontainers

We plaatsen gft-verzamelcontainers, naast bestaande ondergrondse containers voor restafval. Als u hiervan gebruik wilt maken moet uw afvalpas geactiveerd worden. Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Vermeld hierbij uw naam, adres en het nummer van de afvalpas.