Minicontainers

Bewoners van een huis met een tuin maken gebruik van minicontainers (kliko's).

Er zijn 3 soorten containers:

  • een groene minicontainer voor het groente-, fruit en tuinafval (GFT)
  • een grijze minicontainer met blauw deksel voor oud papier en karton
  • een grijze minicontainer voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken (PBD)

Het restafval brengt u naar een ondergrondse container voor restafval in de buurt. Op deze kaart ziet u alle containers.
Bewoners van de Arnhemse buitengebieden gebruiken 4 minicontainers.

Nieuwbouw

Bent u onlangs verhuisd naar een nieuwbouwwoning? Dan kan het zijn dat u nog geen minicontainers heeft ontvangen. Is dit het geval, bel dan naar SUEZ, tel. 0800 366 69 99. Via www.afvalbalie.nl kunt u minicontainers aanvragen. De minicontainers worden dan zo snel mogelijk bij uw woning afgeleverd.

Beschadigd of vermist?

Is uw minicontainer beschadigd (wieltjes eraf, deksel kapot of scheuren) bel dan naar SUEZ tel. 0800 366 69 99. Uw kapotte minicontainer wordt dan omgeruild voor een nieuwe.

Bij vermissing van een minicontainer of beschadiging door vandalisme moet u eerst aangifte doen bij de politie. Daarna stuurt u het aangifteformulier naar SUEZ, Postbus 9, 6920 AA Duiven, of mail het aangifteformulier naar afvalinfolijn@sita.nl. U krijgt dan een nieuwe minicontainer.

Aangifte doen


Omruilen minicontainer

Er zijn groene en grijze minicontainers met een inhoud van 140 en van 240 liter. Wilt u een extra minicontainer of een minicontainer in een andere maat? Dan kunt u dit aanvragen bij SUEZ, tel. 0800 366 69 99 of via www.afvalbalie.nl.
Voor het omwisselen van een kleine minicontainer voor restafval naar een grote minicontainer betaalt u € 22,00. Meer informatie hierover staat op onze tarievenlijst (pdf 5,3KB).

Aanbiedregels

Zet uw minicontainer op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat. Prop de minicontainer niet te vol. De deksel moet gesloten zijn en de container mag maximaal 75 kilo wegen. De minicontainer voor PBD-afval mag maximaal 10 kilo wegen. De papiercontainer moet u voor 18.00 uur aan de straat zetten (uitgezonderd de wijken waar papier op zaterdagochtend of maandagmiddag wordt opgehaald).

Haal de minicontainer na het legen zo snel mogelijk weer van de straat. Zet geen extra afval naast de minicontainer. Dit wordt niet meegenomen en het kan u een boete opleveren.

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie