Meldingen zwerfdieren en gewonde dieren

De gemeente is wettelijk verplicht om te zorgen voor zwerfdieren en dode dieren in de stad. Dat houdt in dat zij een gevonden dier minimaal twee weken moet bewaren en verzorgen.

Deze taak heeft de gemeente uitbesteed aan de Stichting Dierentehuis Arnhem en omstreken. Tijdens de twee weken dat een huisdier wordt bewaard kan een eigenaar het vermiste dier ophalen tegen een vergoeding van de gemaakte kosten.

Zwerfdieren, dode of gewonde dieren

Alle meldingen van zwerfdieren (gevonden huisdieren), dode dieren (honden, katten en andere kleine dieren), gewonde dieren en dieren uit het wild lopen via de Dierenambulance Arnhem e.o., alarmnummer: 026 364 9111 (24 uur per dag bereikbaar).

Vermiste huisdieren

Op de website van Dierentehuis Arnhem en omstreken kunt u onder de groene knop "dier gevonden / dier kwijt" zien wat u moet doen bij vermissing van uw huisdier.

Dierentehuis Arnhem en omstreken

Bezoekadres:

Larensteinselaan 32
6882 CZ Velp

E-mail: info@dierentehuisarnhem.nl
Internet: www.dierentehuisarnhem.nl

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.
Op nationale feestdagen is het dierentehuis gesloten.

Dierenmishandeling en verwaarlozing

Bent u getuige (geweest) van dierenmishandeling of ziet u in uw omgeving dieren die verwaarloosd worden? Bel dan het meldnummer 144.