Mantelzorg

Veel Arnhemmers verlenen mantelzorg. We ondersteunen mantelzorgers op verschillende manieren.

 • Bent of kent u een mantelzorger?

  U bent mantelzorger als u langdurig (langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week) en onbetaald zorgt voor een naaste die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is.

 • Hulp en advies

  Heeft u hulp of advies nodig? Bij Mantelzorg & Vrijwillige Thuiszorg Arnhem (MVT Arnhem) krijgt u persoonlijk advies op maat. Kijk voor meer informatie op de website van MVT Arnhem of bel 026 – 370 35 40.

 • Hulp bij het huishouden

  Lukt het u door een handicap, ziekte of ouderdom niet meer om uw huishouden te doen? Dan kunt u in sommige gevallen huishoudelijke ondersteuning krijgen.

 • Mantelzorgcompliment

  Het Mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Arnhem voor mantelzorgers. Wordt er onbetaald voor u gezorgd? En vindt u dat diegene die u verzorgt een compliment verdient, dan kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen.

 • Gratis parkeren voor mantelzorgers (mantelzorgvergunning)

  Krijgt u mantelzorg en woont u in een buurt met betaald parkeren? Dan kunt u 500 extra parkeeruren voor uw mantelzorger krijgen.

 • Mantelzorgpauze Respijtzorg

  Bent u mantelzorger en kunt u wel een adempauze gebruiken? Het is mogelijk om uw zorgtaken tijdelijk en volledig over te dragen. Op deze manier heeft u tijd om te ontspannen en voorkomt u overbelasting als mantelzorger. Meer informatie over respijtzorg vindt u op de website van MVT.

Meer onderwerpen