Mantelzorgcompliment

Het Mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Arnhem voor mantelzorgers. Wordt er onbetaald voor u gezorgd? En vindt u dat diegene die u verzorgt een compliment verdient, dan kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen.

Als Mantelzorgcompliment kiest u tijdens de aanvraag tussen een cadeaukaart of geldbedrag. De cadeaukaart is een Dit is Pas Arnhem met een waarde van €175 te besteden bij meerdere Arnhemse ondernemers. Het geldbedrag bedraagt €150 dat we overmaken naar uw mantelzorger. 

Voorwaarden

U kunt als zorgvrager het Mantelzorgcompliment aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U woont in de gemeente Arnhem, uw mantelzorger mag buiten de gemeente Arnhem wonen. 
  • U ontvangt mantelzorg voor een duur van minimaal 3 maanden, binnen het kalenderjaar 2023.
  • Deze zorg bestaat uit minimaal 8 uur per week.
  • Uw mantelzorger heeft niet eerder dit jaar een mantelzorgcompliment ontvangen. 

Aanvraag

U kunt geen mantelzorgcompliment 2023 meer aanvragen. Vanaf 1 april 2024 kunt u uw compliment voor 2024 aanvragen. Voor de aanvraag heeft u nodig:

  • Uw DigiD inloggegevens
  • De naam en de adresgegevens van de mantelzorger
  • Het BSN-nummer van de mantelzorger

Kiest u voor het geldbedrag als compliment, dan moet u ook het bankrekeningnummer (IBAN) en de tenaamstelling van de bankrekening van uw mantelzorger opgeven om het geldbedrag over te maken.

Na de aanvraag

Als de aanvraag akkoord is, duurt het ongeveer 6 weken voordat de mantelzorger de cadeaukaart thuisgestuurd krijgt of het geldbedrag op zijn/haar rekening ontvangt.

Hulp bij het aanvragen

Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van het Mantelzorgcompliment? De Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) Arnhem helpt u graag. Het telefoonnummer van MVT is 026-3703540. Meer informatie over MVT is terug te vinden op www.mvtarnhem.nl.