Mantelzorgcompliment

Het Mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Arnhem voor mantelzorgers. Wordt er onbetaald voor u gezorgd? En vindt u dat diegene die u verzorgt een compliment verdient? Vraag dan het Mantelzorgcompliment aan. U kunt kiezen uit een cadeaukaart of een geldbedrag.

Hoe kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen?

Het Mantelzorgcompliment is digitaal in combinatie met uw DigiD aan te vragen. U kunt dit zelf aanvragen, maar het is misschien handig om dit samen met uw mantelzorger te doen omdat u ook gegevens van uw mantelzorger moet invullen.

Voorwaarden

U kunt het Mantelzorgcompliment aanvragen als u aan de volgende punten voldoet:

  • U woont in de gemeente Arnhem, uw mantelzorger mag buiten de gemeente Arnhem wonen. 
  • U ontvangt mantelzorg minimaal 3 maanden binnen het kalenderjaar 2021.
  • Deze zorg bestaat uit minimaal 8 uur per week.
  • Uw mantelzorger heeft niet eerder dit jaar een mantelzorgcompliment ontvangen. 

Wat hebt u nodig om de aanvraag te doen?

  • Uw DigiD inloggegevens
  • De naam en de adresgegevens van de mantelzorger
  • Het BSN van de mantelzorger.

Wanneer u het geldbedrag kiest, is ook het bankrekeningnummer (IBAN) en de tenaamstelling van de bankrekening van uw mantelzorger nodig zodat het geldbedrag overgemaakt kan worden.

Aanvraag

Een Mantelzorgcompliment 2021 kunt u op deze pagina aanvragen vanaf 1 april 2021.

Cadeaukaart of geldbedrag

U heeft de keuze uit een de 'Dit is PAS Arnhem'-kaart of een geldbedrag.

Cadeaukaart 'Dit is PAS Arnhem'

De cadeaukaart is een écht cadeau waarmee u uw mantelzorger kunt verwennen. De kaart heeft een waarde van € 175. Daarnaast ontvangt u ook een voordeelboekje dat ongeveer een waarde van € 25 vertegenwoordigd. De 'Dit is PAS Arnhem'-kaart kan worden gebruikt bij meer dan 80 ondernemers en organisaties in Arnhem. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen bij de supermarkt en het kopen van boeken en voetbalkleding. Maar u kunt ook terecht bij verschillende gezellige horecagelegenheden waar u kunt lunchen of koffie drinken. Een dagje naar Burgers' Zoo behoort ook tot de mogelijkheden! Op www.ditispasarnhem.nl staat wat er allemaal met de cadeaukaart gedaan kan worden.

Geldbedrag

Het geldbedrag bedraagt € 150. Dit bedrag wordt overgemaakt op de rekening van uw mantelzorger.

Na de aanvraag

Als de aanvraag akkoord is, duurt het ongeveer 5 weken voordat de mantelzorger de cadeaukaart thuis gestuurd krijgt of het geldbedrag op zijn/haar rekening ontvangt.

Hulp bij het aanvragen

Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van het Mantelzorgcompliment? De Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) Arnhem helpt u graag. Het telefoonnummer van MVT is 026-3703540. Meer informatie over MVT is terug te vinden op www.mvtarnhem.nl.