Uitstel betaling van belasting voor ondernemers en maatschappelijke organisaties

Heeft u een onderneming of maatschappelijke organisatie in Arnhem? Dan kunt u misschien tijdelijk uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen krijgen. Dit kan voor de OZB (Onroerendezaakbelasting) en de rioolheffing.

Voorwaarden 

U kunt in aanmerking komen voor uitstel als: 

  • uw bedrijf of organisatie een KvK-nummer heeft
  • u huurder of gebruiker bent van een bedrijfspand of niet-woning in Arnhem waarover u de belasting moet betalen.

Bent u naast huurder/gebruiker ook eigenaar? Dan kunt u ook uitstel krijgen voor het eigenaarsgedeelte van de OZB en de rioolheffing.

Voor welke aanslagen krijgt u uitstel? 

Het gaat om:

  • alle aanslagen OZB en rioolheffing die u opgelegd zijn in 2022 en u nog niet of gedeeltelijk heeft betaald
  • aanslagen van OZB en rioolheffing die u nog tot en met maart 2023 worden opgelegd. 

U kunt nu alleen uitstel aanvragen voor de aanslagen die nu openstaan. Voor toekomstige aanslagen (tot en met maart 2023) moet u opnieuw een aanvraag doen. Vraag zo snel mogelijk uitstel aan, dat voorkomt dat u invorderingskosten moet betalen.

Heeft u een aanmaning of dwangbevel ontvangen?

Heeft u al een aanmaning of dwangbevel ontvangen, vraag dan zo snel mogelijk uitstel aan. Het invorderingstraject blijft namelijk doorlopen. Krijgt u uitstel, dan krijgt u ook uitstel van betaling van de kosten van de aanmaning en/ of het dwangbevel. 

Hoe lang duurt het uitstel?

U krijgt uitstel tot en met 31 augustus 2023. Daarna gaat automatisch een betalingsregeling in van 6 maanden (van september 2023 tot en met februari 2024). Daar hoeft u niets voor te doen. Als u eerder afbetaalt, stopt de betalingsregeling vanzelf . 

Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen? Dit kan via belastingen.arnhem.nl. Op deze website kunt u inloggen als particulier of als bedrijf. Nadat u bent ingelogd verschijnt meer informatie en de mogelijkheid tot het aanvragen van uitstel.  

Zorg dat uw aanvraag uiterlijk 31 maart 2023 bij ons binnen is. Na 31 maart 2023 kunt u geen uitstel meer aanvragen.

Meer informatie 

Heeft u nog vragen? Mail of bel dan naar de ondernemersdesk van de gemeente Arnhem. Dit kan via ondernemen@arnhem.nl of telefoonnummer 026-3774900.