Evenementenvisie

Arnhem wil haar goede naam als evenementenstad verder uitbouwen. In de nieuwe evenementenvisie staat beschreven hoe de gemeente dit wil gaan doen.

Een visie die aansluit bij de citymarketingdoelen van Arnhem: creatief, groen en ondernemend.

Evenementenvisie (pdf 1200 kb)
Bijlagen evenementenvisie (pdf 323 kb)

Gebruik ballonnen

Als aanvulling op de Evenementenvisie heeft de gemeenteraad op 26 mei 2015 besloten dat de gemeente Arnhem een actief ontmoedigingsbeleid voert voor het oplaten van ballonnen tijdens evenementen. Dit houdt concreet in dat wij als voorschrift in een evenementvergunning opnemen dat het niet is toegestaan om tijdens evenementen ballonnen op te laten of ballonnen aan bezoekers uit te reiken. Bij door de gemeente (mede)georganiseerde of ondersteunde evenementen worden geen ballonnen uitgedeeld en geen ballonnen opgelaten. Bij het gebruik van ballonnen door burgers of verenigingen geniet een biologisch afbreekbare variant de voorkeur. Deze voorschriften worden in de evenementvergunning opgenomen om de volgende redenen:

  • Losgelaten ballonnen kunnen in het milieu terecht komen, waar ze vervuiling veroorzaken.
  • Ballonnen kunnen in het water terecht komen, waar zij een bedreiging vormen voor waterdieren die verstrikt raken in de touwtjes aan de ballonnen.
  • Arnhem profileert zich als duurzame en groene stad en hierbij past het ontmoedigen van milieuvervuiling door ballonnen.
     

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie