Havengeld betalen

In Arnhem worden de havengelden en het gebruik van walstroom betaald via Park-line Aqua. Voor het gebruik van drinkwater of afvoer afval verstuurt de gemeente Arnhem een factuur.

Account aanmaken

In 3 stappen leggen we uit hoe betaald kan worden via Park-line Aqua. Om te betalen via Park-line Aqua is het wel nodig om een account aan te maken. Dit kan via www.parklineaqua.nl/ of via de app 'Park-line Aqua ' (App store / Google Play). Let daarbij op de juiste keuze voor beroepsvaart algemeen. Tankschepen die Arnhem aandoen moeten zich registreren in de categorie vrachtschepen. Na het aanmaken van het account verloopt het betalen van havengelden in een aantal stappen:

Stap 1: Arriveren

 

Stap 2: Liggen

Zonenummer

Let op dat bij het starten van de ligactie het juiste zonenummer wordt opgegeven. Het zonenummer is voor de Nieuwe Haven: '65000', Nieuwe Kade: '65010' en Rijnkade: '65020'. Deze zonenummers staan ook met borden aangegeven op de kaden.
Bij het verleggen van het schip binnen Arnhem hoeft de lopende ligactie in het systeem van Park-line Aqua niet gestopt te worden.

 

Stap 3: Betalen