Meedenken over onze nieuwe plannen voor het thema circulaire economie? Dat kan!

In 2020 is de eerste visie circulaire economie vastgesteld. Toen is besloten dat Arnhem in 2050 volledig circulair wil zijn. Het uitvoeringsprogramma dat aanvullend op deze visie is geformuleerd loopt eind 2023 af. Daarom zijn we op dit moment aan het evalueren en maken we nieuwe plannen. Uw input voor deze plannen is van harte welkom.

De nieuwe plannen voor de periode vanaf 2024 stellen we eind dit jaar vast. Om tot deze nieuwe plannen te komen evalueren we de huidige plannen. Ook halen we voor deze nieuwe plannen graag input op. Beiden doen we graag met en in de stad. Daarom organiseren we op 12 juni 2023 een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst gaan we graag met u in gesprek: hoe heeft u het beleid van de gemeente Arnhem op het gebied van circulaire economie het afgelopen jaar ervaren? En welke kansen en uitdagingen zien we voor 2024 en verder? Graag zien we u hier ook. 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Tijdstip Programma-onderdeel
17.30 uur Inloop met vegetarische en duurzame avondmaaltijd

18.00 - 18:30 uur

Intro en opening door wethouder circulaire economie Nermina Kundić

18.30 – 20.00 uur Deelsessie
20.00 – 20.30 uur  Afronding

Deelsessies 

Er zullen in ieder geval 4 deelsessies zijn, waarin we dieper ingaan op de volgende thema’s:

1. Circulair gedrag van inwoners

Circulaire economie is voor veel mensen nog een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Hoe helpen we Arnhemse inwoners om meer circulair te handelen? Bijvoorbeeld door spullen te laten repareren bij een Repair café, voedselverspilling te voorkomen of afval te scheiden. In deze sessie krijgt u de kans om mee te denken op dit thema. 

2. Circulair ondernemen en innovatie 

Hoe stimuleren we Arnhemse ondernemers om stappen te zetten op het gebied van circulariteit? Wat hebben zij hiervoor nodig? En welke rol heeft de gemeente Arnhem hierin? Er is een grote groep ondernemers die wel iets met circulariteit wil, maar niet weet hoe te starten. Heeft u hier ideeën over? Meldt u aan. 

3. Circulair bouwen

Een belangrijk onderdeel van de woondeal Arnhem-Nijmegen is circulair bouwen. Hoe kunnen we samen de circulaire bouwdoelen (50% circulair in 2030 en 100% in 2050) het beste implementeren in Arnhem? En wat is de rol van de gemeente Arnhem hierin? Deze sessie is speciaal voor ondernemers, inwoners en instellingen die op dit thema willen meedenken. 

4. Circulair inkopen en aanbesteden

We vinden het als gemeente Arnhem belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. Dat doen we door steeds meer circulair in te kopen. Van opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw, de inkoop van kantoormeubilair tot aan speeltoestellen en verkeersborden. Heeft u ervaring met de gemeente Arnhem als (circulaire) inkoper? Of heeft u hier een mening over? Meld u aan voor deze sessie, iedereen is welkom. 

Aanmelden                                        

Bent u erbij? Stuur dan een mail naar karin.derksen@connectie.nl. Geef hierbij 1) aan welke deelsessie uw voorkeur heeft en 2) of u wel of niet mee eet. We kijken uit naar uw komst!

Meer informatie

Lees meer over het uitvoeringsprogramma op het thema circulaire economie van de gemeente Arnhem, of bekijk het gehele uitvoeringsprogramma 2022 - 2023