Onderneming starten

Wij geven startende ondernemers graag een duwtje in de rug met extra informatie.

Algemene informatie

Ondernemersplein

Op het Ondernemersplein kunt u informatie krijgen en cursussen volgen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap en het opstellen van een businessplan.

Starters

Een onderneming starten en opzoek naar ondersteuning? Startclub Arnhem bundelt het aanbod vanuit diverse partners in de stad en biedt dit aan op één online platform. Via dit platform kan u ook contact kunnen leggen met coaches uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Bureau zelfstandigen

Hebt u een uitkering of een inkomen rond het sociaal minimum? Dan kunt u zich via het Bureau Zelfstandigen laten informeren over mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. U kunt daar ook cursussen volgen op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap. 

Specifieke informatie

Energie en milieutechnologie

Stichting KIEMTspoort kansrijke ideeën en innovaties op en begeleidt ondernemers bij de start van hun bedrijf. KIEMT biedt u begeleiding bij het uitwerken van een businessplan, het uitvoeren van haalbaarheids- en/of marktonderzoek, het aantrekken van financiering en/of risicokapitaal, het beschermen van product of idee en het testen en/of maken van een prototype. Ook op www.oostnl.nl kunt u terecht voor meer informatie.

Verzamellocaties/ broedplaatsen

Arnhem kent een aantal plaatsen waar veel startende ondernemers bij elkaar gevestigd zijn: