Alcoholverbod in Sonsbeekpark

Vooralsnog geldt tot donderdag 1 april om 20.00 uur een alcoholverbod in Sonsbeekpark. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft dit bevel gegeven. Aanleiding voor het bevel is dat er gisteren sprake was van samenscholingen door jongeren die veel alcohol bij zich hadden, grenzen vervaagden, (geluids)overlast ontstond en zich niet hielden aan de coronamaatregelen. Toen er handhavend opgetreden werd ontstond een grimmige en vijandige sfeer en groepjes jongeren waren niet aanspreekbaar.

Burgemeester Ahmed Marcouch: 'De overgrote meerderheid van de bezoekers geniet met recht van het mooie lenteweer in Sonsbeekpark. Met verstand kan dit, en dus niet door samen te klitten en overmatig alcoholgebruik waardoor grenzen vervagen en de maatregelen worden vergeten. We zitten in een cruciale fase want corona is nog in alle hevigheid onder ons. Wanneer we de coronaregels negeren, blijven onze scholen, sportscholen en horeca nog langer dicht. Volhouden is de sleutel naar onze vrijheid. Daarom roep ik iedereen op: geniet van het mooie weer maar houd je aan de maatregelen.'
 
Sfeerkeepers, jongerenwerk, boa's en politie zijn aanwezig in Sonsbeekpark en op andere locaties waar veel wordt gerecreëerd. De burgemeester van Arnhem maakt gebruik van zijn bevelsbevoegdheid op grond van 172 lid drie van de Gemeentewet. Het verbod geldt tot donderdag om 20.00 uur. Na 20.00 uur geldt het bestaande landelijke alcoholverbod in de openbare ruimte. Als het nodig is zal het verbod in Sonsbeekpark worden verlengd.
 

Bijlage: 2021-03-31 Bevel 172 lid 3 Arnhem alcohol (pdf  101kB)