Bedrijfspand gesloten vanwege vondst hennepkwekerij

Aan de Leemansweg op industrieterrein Het Broek is vanmiddag een bedrijfspand gesloten. In het pand werd een zeer grote hennepkwekerij aangetroffen. 

De politie trof meer dan 600 planten aan in een professionele hennepkwekerij. Daarnaast werden in het pand aanwijzingen van een eerdere oogst gevonden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding over stankoverlast en diefstal van stroom. Door het geknoei met de elektriciteit is er ook sprake van brandgevaar.

Aanpak ondermijning op bedrijventerreinen

Industrieterrein Het Broek, waar het bedrijfspand staat, is kwetsbaar voor ondermijning en drugscriminaliteit. Rondom de Leemansweg werden in de afgelopen jaren al acht andere hennepkwekerijen aangetroffen. Vorig jaar nog heeft de politie een groot synthetisch drugslab opgerold aan de nabijgelegen Pieter Calandweg. 

Om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan werd het interventieteam ondermijning in het leven geroepen. Binnen dit team werken Politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem samen. Hierbij zoeken ze ook de samenwerking op met partners als de Belastingdienst, Douane, Liander en ODRA. En ook met NLA (arbeidsinspectie) en NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit).

Melden helpt

Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers hun oren en ogen openhouden. Melden kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.